Antropologins kritiska samhällsengagemang - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Antropologins kritiska samhällsengagemang

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: SA1113

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen ger dig nya insikter i aktuella globala samhällsproblem utifrån grundläggande antropologiska perspektiv och metoder. I en alltmer sammanflätad värld driver ekonomiska och politiska processer fram nya möten mellan människor med olika positioner och kulturella uppfattningar. Det antropologiska inifrånperspektivet ger dig kunskap om hur centrala samhälleliga problem och konflikter förstås och hanteras av dem som är nära berörda. I kursen arbetar du med tre teman som är avgörande för hur människor påverkar och påverkas av samhällsproblem och konflikter: 1. Kategoriseringar, gränser och identiteter 2. Makt, hierarkier och kulturellt meningsskapande, 3. Vardagligt agerande och dominanta strukturer. De samhällsproblem som vi diskuterar berör t.ex. utveckling och intervention, migration och mångfald, etnicitet och nationalism samt jämställdhet. Ur ett jämförande antropologiskt perspektiv lär du dig kritiskt granska hur dessa problem beskrivs och behandlas i dominerande samhällsdebatter.

För mer information

http://www.globalstudies.gu....

Visa mer

Kursplan

SA1113

Studievägledning

https://studentportal.gu.se/minastudier/globalstudies/studievagledning/

Fakultet

Institutionen för globala studier
Box 700
40530 Göteborg
Besöksadress: Konstepidemins väg 2

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?