Socialantropologi: Kärnkurspaket - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Socialantropologi: Kärnkurspaket

Grundnivå | 30 hp | Kurskod: SA112 | Hållbarhetsrelaterad
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021

Om kursen

Tycker du att det är viktigt att förstå människor och deras handlande i en global värld?  Socialantropologi ger dig verktyg att analysera och förstå vikten av kulturellt meningsskapande i människors liv och i världen. Hur uppfattar och ordnar människor sin tillvaro och vad betyder det att vi har olika sätt att förstå världen? Vi utgår ifrån att möten och mångfald i dagens värld är präglade både av lokala tillhörigheter och av global sammanflätning. Med hjälp av exempel från skilda håll i världen får du diskutera social och kulturell variation och utforska skillnader och likheter. Vi arbetar med begrepp som kultur, identitet och makt. Du får träna dig i att analysera hur olika samhällskonflikter och maktrelationer förstås av dem som är nära berörda. Genom träning i antropologiskt fältarbete får du kunskap om deltagande observation som metod och dess betydelse för antropologins inifrånperspektiv på människors skiftande livsvillkor.

Kurspaketet omfattar kurserna SA1121 Introduktion till socialantropologi 1 (15 hp) och SA1122 Introduktion till socialantropologi 2 (15 hp).

För mer information

http://www.globalstudies.gu....

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %)

Studievägledning

För generell studievägledning: https://studentportal.gu.se/minastudier/globalstudies/studievagledning

För information om kurserna: student@globalstudies.gu.se

Institution

Institutionen för globala studier
Box 700
40530 Göteborg
Besöksadress: Konstepidemins väg 2


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?