Länkstig

Socialantropologi: Kärnkurspaket

Kurspaket
SA112
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-27204
Ansökan stängd

Kort om kurspaketet

Under kurserna övar du på att analysera hur olika samhällskonflikter och maktrelationer och genom träning i antropologiskt fältarbete får du kunskap om deltagande observation som metod. Kurser i socialantropologi ger dig verktyg att analysera och förstå vikten av kulturellt meningsskapande i människors liv och i världen.

Om utbildningen

Kurserna i paketet utgår ifrån att möten och mångfald i dagens värld är präglade både av lokala tillhörigheter och av global sammanflätning. Med hjälp av exempel från skilda håll i världen får du diskutera social och kulturell variation och utforska skillnader och likheter. I kurserna arbetar vi med begrepp som kultur, identitet och makt.

Under kurserna övar du på att analysera hur olika samhällskonflikter och maktrelationer och genom träning i antropologiskt fältarbete får du kunskap om deltagande observation som metod, och dess betydelse för antropologins inifrånperspektiv på människors skiftande livsvillkor.

Paketet består av kurserna: 

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Efter studierna

Kurser i socialantropologi ger dig verktyg att analysera och förstå vikten av kulturellt meningsskapande i människors liv och i världen. Efter att ha läst socialantropologi har du kunskaper, analytiska verktyg och ett kritiskt förhållningssätt för arbete med undersökningar, utredningar, utvecklingsarbete och handläggning inom offentlig sektor, organisationer och näringsliv. Med socialantropologi i din examen kan du till exempel arbeta med integrations- och mångfaldsfrågor, jämställdhet och genusproblematik, utbildning, internationella frågor och bistånd.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker genom föreläsningar, seminarier, grupparbeten och övningar. Vi använder antropologiska studier och film för att träna förmågan att ställa relevanta frågor, samla material och analysera information. Då får stifta bekantskap med etnografisk metod, deltagande observation och fältarbeten för att visa på vad för slags kunskap vi kan nå genom dessa metoder. Du får också lära dig att behärska dessa arbetsmetoder genom att utföra egna fältarbeten. Du får även omfattande färdighetsträning i att läsa, skriva och förmedla texter.