Antropologisk analys - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Antropologisk analys

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: SA1221 | Hållbarhetsrelaterad
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 2 november 2020
Kommentar: Kurstillfället är inställt och kommer inte att ges ht 2020
Inställd 2020-04-15
VT 2021
100% Dag
Göteborg
Period: 18 januari 2021 - 24 mars 2021
Öppnar 15 september GU-26402

Om kursen

Analys utgör en central del av den antropologiska kunskapsprocessen, och sker både innan, under och efter ett fältarbete. I denna kurs ges grundläggande kunskap om vad som kännetecknar en antropologisk analys, samt hur den utförs i relation till en text eller till ett insamlat etnografiskt material. Genom att varva teoretiska och praktiska moment som behandlar processen från fältarbete till skriven etnografi går kursen igenom analysens olika faser och beståndsdelar. Fokus läggs vid de teoretiska begreppens roll i analysarbetet samt hur dessa samspelar med empiriska och vetenskapliga avgränsningar. I de praktiska momenten arbetar studenterna gruppvis i kortare fältarbeten utifrån ett övergripande tema. Genom detta tränas studenterna i att dokumentera och analysera ett etnografiskt material, utforska fältanteckningars och fältdagbokens roll i antropologisk analys och kunskapsproduktion, samt identifiera och reflektera kring kunskapsteoretiska problem som uppstår.

Visa mer

Kursplan

SA1221

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs 30 hp genomgångna kärnkurser, varav 15 hp godkänd kurs, inom socialantropologi eller motsvarande.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

För generell studievägledning: https://studentportal.gu.se/minastudier/globalstudies/studievagledning

För information om kursen: student@globalstudies.gu.se

Institution

Institutionen för globala studier
Box 700
40530 Göteborg
Besöksadress: Konstepidemins väg 2


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?