Möbeldesign inriktning trä, fortsättningskurs - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Möbeldesign inriktning trä, fortsättningskurs

Grundnivå | 30 hp | Kurskod: SBMD2
VT 2020
100% Dag
Bengtsfors
Period: 20 januari 2020 - 7 juni 2020
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Stängd GU-25021

Om kursen

Detta är ett paket av fristående kurser som innebär en termins heltidsstudier i möbeldesign med inriktning trä. Kursen riktar sig till dig som har förkunskaper på högskolenivå inom design och trä och som vill utvecklas ytterligare inom området. Du följer den andra terminen på kandidatprogrammet Möbeldesign inriktning trä. Under en termin får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper i teknik, designprocesser och material, med inriktning mot trä, och tillämpa detta i det egna gestaltande arbetet. Du undersöker olika tekniker, både färdighetsmässigt och uttrycksmässigt, utifrån olika uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum. Du ges förutsättningar att ytterligare att utveckla arbetsmetoder och reflektion kring det egna arbetet, och även att kommunicera dina val av metoder, både skriftligt och muntligt. Fördjupning inom visuell gestaltning och teori ingår också i kursen. Undervisning sker i form av föreläsningar och tillämpningsövningar med handledning, workshops och genomgångar.

Utbildningen är förlagd till Högskolan för design och konsthantverk, HDK, vid Steneby i Dals Långed. Antagning görs i mån av plats i våra verkstäder.

Utbildningen är en del av den internationella miljön på HDK vid Steneby. Undervisningsspråket är engelska. Om du är svenskspråkig kan du, om du vill, utföra vissa moment på svenska. Ansökan görs på engelska eller svenska.

Följande kurser ingår i kurspaketet:
SBMD07 Möbeldesign inriktning trä 2, 19.5 hp
SBHI02 Teori och historia 2, 3 hp
SBVI02 Visuell gestaltning och kommunikation 2, 7,5 hp

För mer information

https://hdk.gu.se/utbildning...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Möbeldesign inriktning trä, introduktionskurs, 30 hp, eller motsvarande

Urval: Urvalet baseras på arbetsprover. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs på www.hdk.gu.se/utbildning/fristaende-kurser. Inskickat arbetsprov krävs för komplett anmälan.

Studievägledning

Ann-Sofie Julin, ann-sofie.julin@hdk.gu.se, 031-786 5139

Kursen ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?