Att översätta språk och kultur - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Att översätta språk och kultur

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: SIK223
HT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 2 november 2020
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Kommentar: Observera att förkunskapskravet är justerat gentemot tidigare utannonserat.

Om kursen

Kursen syftar till att ge dig kunskap i och förståelse för hur olika kulturer och kompetenser får olika språkliga uttryck under skiftande kulturella betingelser och hur detta påverkar vårt beteende och vår världsbild i ett översättningsteoretiskt perspektiv. De teoretiska inslagen kompletteras med praktiska redigerings- och översättningsövningar från antingen arabiska, engelska, franska, kinesiska, japanska, ryska, spanska eller tyska till målspråket svenska.

Kursplan

SIK223

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till programmet krävs en svensk eller utländsk kandidatexamen (alternativt 180 högskolepoäng inklusive ett självständigt arbete om 15 högskolepoäng på fördjupningsnivå). Därutöver krävs Engelska 6 samt 60 högskolepoäng i engelska, franska, spanska eller tyska, alternativt 90 högskolepoäng i arabiska eller ryska, alternativt 120 högskolepoäng i japanska eller kinesiska. För studenter med afrikanska språk som huvudområde ställs inga krav på förkunskaper i ämnet. Dessutom krävs godkänt på minst 7,5 hp på avancerad nivå inom lingvistik eller allmän språkvetenskap eller ett språkämne eller översättning.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Studievagledning.masterprogram@sprak.gu.se

Institution

Institutionen för språk och litteraturer
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?