Miljöpolitik i teori och praktik - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Miljöpolitik i teori och praktik

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: SK1138 | Hållbarhetsfokuserad
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 3 november 2020 - 3 december 2020

Om kursen

Kursens övergripande syfte är att utveckla djupare teoretisk förståelse att analysera miljöpolitiska utmaningar utifrån statsvetenskapliga perspektiv. Kursen fokuserar på fyra tematiska områden som relateras till miljöpolitiska utmaningar; kollektivt handlande och politiska institutioner, olika diskurser kring miljö och utveckling (däribland ekologisk modernisering), global politik och det internationella systemet, samt politisk teori (inklusive texter med en normativ ansats). Kursens deltagare läser utvald litteratur från dessa fält. Ett fokus läggs vid att ge en bred förståelse för de större statsvetenskapliga teoretiska perspektiven relevanta för ovan nämnda tematiska fält och vid att introducera empiriska resultat från etablerad forskning inom dessa områden.

Studenterna får kontinuerligt genomföra en tillämpad analys, samt självständig problemlösning. Kursen kan med fördel läsas av studenter som vill förbereda kommande uppsatsarbete inom miljöpolitikens område, men riktar sig även till studenter som allmänt vill orientera sig inom miljöpolitikens forskningsområde.

För mer information

http://pol.gu.se/Utbildning/

Visa mer

Kursplan

SK1138

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %)

Studievägledning

Studievägledare Sara Birgerson, sara.birgerson@gu.se

Institution

Statsvetenskapliga institutionen
Box 711
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 19


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?