Ämnesdidaktik för slöjdlärare i grundskolan - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ämnesdidaktik för slöjdlärare i grundskolan

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: SLF10G

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Den här kursen vänder sig i första hand till dig som redan har ämnes- och hantverkskunskaper, men som saknar ämnesdidaktisk utbildning i slöjdämnet. Kursen ger dig möjlighet att utveckla din ämnesdidaktiska kompetens. Du och ditt förhållningssätt som slöjdlärare påverkar i stor utsträckning vad och hur dina elever ges förutsättningar att lära i ämnet. I kursen kommer du därför ges möjlighet att få fördjupa dig i planering, organisation samt att leda och följa upp undervisning i grundskolans slöjdämne i relation till målen i läro- och kursplan. Under kursen gång kommer fyra större teman att behandlas; styrdokument, elevers lärande i slöjd, slöjdlärarrollen samt bedömning och betyg. Även genusaspekter och slöjdämnets utveckling kommer att belysas. Som utgångspunkter i våra teman kommer vi att använda oss av aktuella styrdokument, forskningsresultat, utvärderingsbilder, samt inte minst dina och dina medstuderandes egna erfarenheter. Kursen ges på kvartsfart distans och du kan räkna med ca 4 fysiska träffar per termin.

Observera att kursen inte med automatik leder till behörighet som slöjdlärare.

För mer information

http://hdk.gu.se/sv/utbildni...

Visa mer

Kursplan

SLF10G

Studievägledning

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?