Slöjdämnet och digitala verktyg - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Slöjdämnet och digitala verktyg

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: SLF30G
HT 2020
25% Distans
Period: 31 augusti 2020 - 15 januari 2021

Om kursen

Kursen vänder sig till dig som vill veta mer om hur digitala verktyg kan användas i slöjdundervisning. Du har påbörjat studier till ämneslärare i slöjd eller har pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan, eller har lärarexamen. I kursen ges du möjligheter att utveckla kunskaper om hur digitala verktyg används i överensstämmelse med läroplanen och hur verktygen bidrar till att utveckla elevernas förmågor. I kursen lyfts även kritiska frågeställningar kring slöjdundervisning och digitala verktyg. 

Kursen ges på distans med tre obligatoriska campusdagar under terminen. Observera att kursen inte per automatik leder till behörighet som slöjdlärare.

För mer information

https://hdk-valand.gu.se/utb...

Visa mer

Kursplan

SLF30G

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Behörig till kursen är sökande med grundläggande behörighet för högskolestudier. Dessutom krävs lärarexamen eller pågående lärarutbildning med inriktning mot slöjdämnet, alternativt pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan. Pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan ska styrkas med aktuellt intyg från arbetsgivare där anställningstid framgår.

Urval: Platserna fördelas mellan tre grupper, sökande med lärarexamen, sökande med pågående lärarutbildning med inriktning mot slöjdämnet och sökande med pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan. Urvalet grundas på högskolepoäng (max 225) alternativt anställningstid som slöjdlärare i grundskolan. Anställning som slöjdlärare i grundskolan ska styrkas med intyg från arbetsgivare där anställningstid framgår. Du laddar upp ditt intyg på antagning.se. Där hittar du även mer information om hur ett arbetsintyg ska vara utformat.

Studievägledning

studievagledning@hdk-valand.gu.se

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?