Estetiska och kulturella uttryck i skolämnet slöjd - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Estetiska och kulturella uttryck i skolämnet slöjd

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: SLF40G
HT 2019
25% Distans
Period: 2 september 2019 - 19 januari 2020
ANTAL FYSISKA TRÄFFAR: 3 av vilka 3 är obligatoriska.
Kommentar: Observera att urvalet är förändrat utifrån tidigare utannonaserat.
Stängd GU-15022
HT 2020
25% Distans
Period: 31 augusti 2020 - 15 januari 2021
ANTAL FYSISKA TRÄFFAR: 3 av vilka 3 är obligatoriska.
Öppnar 16 mars GU-15023

Om kursen

Den här kursen vänder sig till dig som vill utöka din kunskap och förståelse för estetiska och kulturella uttrycksformer i relation till skolans slöjdämne. Under kursen behandlas hur färg och form kan påverka ett slöjdföremåls uttryck och hur detta kan kommuniceras med elever. Vidare behandlas i kursen hantverk och slöjdtraditioner från olika kulturer samt symboler, mode och trender som identitetsskapande ur ett ämnesdidaktiskt perspektiv. Kursen tar även upp olika inspirationskällor till slöjdarbeten såsom berättelser, arkitektur, konst och design. I kursen ingår såväl teoretiska-  som hantverksmässiga uppgifter. Kursen vänder sig till dig som har påbörjat studierna till ämneslärare i slöjd, har pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan eller har lärarexamen

Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng och ges på kvartsfart distans och du kan räkna med ca 3 fysiska obligatoriska campusdagar under terminen. Observera att kursen inte med automatik leder till behörighet som slöjdlärare. Vill du veta hur kursen kan vara en del av studierna som leder till behörighet att undervisa i slöjd på grundskolan, ber vi dig kontakta studievägledare i slöjdämnet.

För mer information

https://hdk-valand.gu.se/utb...

Visa mer

Kursplan

SLF40G

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Behörig till kursen är sökande med grundläggande behörighet för högskolestudier. Dessutom krävs lärarexamen eller pågående lärarutbildning med inriktning mot slöjdämnet, alternativt pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan. Pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan ska styrkas med aktuellt intyg från arbetsgivare där anställningstid framgår.

Urval: Platserna fördelas mellan tre grupper, sökande med lärarexamen, sökande med pågående lärarutbildning med inriktning mot slöjdämnet och sökande med pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan. Urvalet grundas på högskolepoäng (max 225) alternativt anställningstid som slöjdlärare i grundskolan. Anställning som slöjdlärare i grundskolan ska styrkas med intyg från arbetsgivare där anställningstid framgår. Du laddar upp ditt intyg på antagning.se. Där hittar du även mer information om hur ett arbetsintyg ska vara utformat.

Studievägledning

studievagledning@hdk-valand.gu.se

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?