Fattigdom, försörjning och boende - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fattigdom, försörjning och boende

Grundnivå | 10 hp | Kurskod: SQ4249
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 27 november 2020 - 17 januari 2021

Om kursen

I kursen får du ta del av fattigdom, försörjning och boende utifrån teoretiska perspektiv på normalitet, avvikelse, exkludering och kontroll. Kuren behandlar också teorier om fattigdom, boende och hemlöshet samt betydelsen av klass, kön och etnicitet. Vägar in i och ut ur fattigdom och hemlöshet diskuteras, samt konsekvenser av fattigdom, hemlöshet och segregation.

Kursen vänder sig till den som är intresserad av att förstå hur frågor kring boende hänger samman med fattigdom och försörjning men även hur socialtjänsten på olika sätt arbetar med dessa frågor. 

Undervisningsformerna består av föreläsningar och seminarier samt ett projektarbete. Vi har även en temadag med inbjudna gäster, en stadsvandring samt ett profilgemensamt filmseminarium. 

För mer information

http://socwork.gu.se/utbildn...

Visa mer

Kursplan

SQ4249

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För att vara behörig till kursen krävs att den studerande genomgått termin 1 och termin 2 samt kursen Det sociala arbetets teorier, metoder och etik, SQ4131, enligt utbildningsplan för socionomprogrammet vid Göteborgs universitet, med godkänt resultat eller har motsvarande kunskaper genom andra utbildningar samt yrkeserfarenhet. Från VT19 gäller följande krav: Godkänt resultat från kurser SQ4111 Socialt arbete, 30 hp, SQ4122 Juridik för det sociala arbetet, 15 hp och SQ4131 Det sociala arbetets teorier, metoder och etik, 15 hp, enligt utbildningsplan för socionomprogrammet vid Göteborgs Universitet eller har motsvarande kunskaper genom godkända studier om minst 60 hp inom närliggande område samt relevant yrkeserfarenhet.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Tina Bergendahl: studievagledning@socwork.gu.se

Institution

Institutionen för socialt arbete
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 25

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?