Empirisk talspråksforskning - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Empirisk talspråksforskning

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: SV2121

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

I denna kurs får du erfarenhet av att arbeta med talspråksmaterial och får kunskaper inom forskningsinriktningen tal och interaktion. Under kursen blir du förtrogen med metoder för insamling och analys av talspråksmaterial. Kursen behandlar både teoretiska och praktiska förutsättningar för talspråksanalys, vilka belyses genom empiriskt arbete med svenskt eller nordiskt material.

 

Leder till
Kurserna på avancerad nivå ger behörighet för vidare studier i ämnet, men vänder sig även till dig som i din framtida yrkesverksamhet kommer att ha det talade eller skrivna ordet som det viktigaste arbetsredskapet. Till denna kategori räknas exempelvis journalister, informatörer, kreatörer, förlagsredaktörer, tolkar och översättare. Även du som siktar på anställning inom administration och organisationsväsende kan med fördel bygga ut din grundexamen med svenska.

 

Fortsatta studier
Magisterexamen i svenska språket ger behörighet till utbildning på forskarnivå i svenska språket/nordiska språk.

 

Förkunskaper
Kandidatexamen i språkvetenskapligt ämne. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3, Svenska som andraspråk B/Svenska som andraspråk 3, Eng A/Eng 6.

 

För mer information

https://svenska.gu.se/utbild...

Visa mer

Kursplan

SV2121

Studievägledning

http://www.svenska.gu.se/utbildning/student/studievagledning/

Institution

Institutionen för svenska språket
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?