Behörighetsgivande kurs i svenska för nyanlända - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Behörighetsgivande kurs i svenska för nyanlända

Grundnivå | 40 veckor | Kurskod: SW1702

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen SW1702 Behörighetsgivande kurs i svenska består av två terminer och sex delkurser. Kursen ger ökade färdigheter i att förstå, tala och skriva svenska genom övningar i hörförståelse, uttal och muntlig interaktion, muntlig produktion och skriftlig färdighet. De språkliga färdigheterna orienterar sig mot högskolestudier och/eller arbetsliv. Kursen behandlar även den svenska universitetsvärldens övergripande struktur och organisation inklusive studentserviceverksamhet. Samhällsorientering och skönlitteratur ingår i kursen.

För att vara behörig till SW1702 krävs grundläggande behörighet med undantag av svenska och engelska. Dessutom krävs godkänt resultat på inträdesprov. Inträdesprovet ges av institutionen för svenska språket lördagen den 26 oktober. Du anmäler dig till provet genom att mejla namn, adress och personnummer till svenska.exp@svenska.gu.se senast den 15 oktober. Skriv ”inträdesprov” i meddelande raden. Du måste alltså anmäla dig till både kursen och inträdesprovet.

Visa mer

Kursplan

SW1702

Studievägledning

http://svenska.gu.se/utbildning/student/studievagledning

Institution

Institutionen för svenska språket
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?