Familjebehandling i psykosocialt arbete - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Familjebehandling i psykosocialt arbete

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: SW2210

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Innehåll
I kursen lär du dig teorier och begrepp som kan användas för att bättre förstå och analysera familj och familjebehandling. Du får verktyg att kritiskt granska modeller för evidensbaserad praktik så att du bättre kan bedöma, anpassa och utvärdera psykosociala insatser. Centrala frågor under kursen är hur evidensbaserad praktik kan förstås i förhållande till föräldrautbildning och familjebehandling och hur metoder kan implementeras? Kursen lyfter också hur maktdimensioner påverkar familjers vardag och relationer men också professionellas bedömningar och interventioner. Tillsammans med övriga kursdeltagare diskuteras etiska dimensioner i familjebehandling och barnperspektiv på behandlingsprocesser. Utrymme ges för reflektion och erfarenhetsutbyte. Utöver detta erbjuder kursen kunskap om anknytningsbaserad familjeterapi och transnationella familjer i relation till bemötande.

Målgrupp
Kursen passar dig som redan idag arbetar med familjebehandling och med hjälp av forskningsbaserad kunskap vill utveckla din förmåga att kritiskt granska, utvärdera och anpassa metoder utifrån den egna verksamhetens kontext. Kursen riktar sig också till dig som ännu inte arbetar inom fältet men är intresserad av familjebehandling i psykosocialt arbete och vill utvecklas professionellt.

Undervisning
Föreläsningar, seminarier, vissa inslag av blended learning/aktivt deltagande. Projektarbete där du konstruerar och genomför ett fiktivt behandlingsarbete på familj- och nätverksnivå.

För mer information

http://www.socwork.gu.se/

Visa mer

Kursplan

SW2210

Studievägledning

Tina Bergendahl Olsson
Kontaktformulär
031 - 786 5778
Sprängkullsgatan 25

Institution

Institutionen för socialt arbete
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 25

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?