Boende och hemlöshet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Boende och hemlöshet

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: SW2240

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

I kursen får du fördjupade kunskaper om teorier och begrepp som ger perspektiv på och förståelse för processer och egenskaper vilka kännetecknar olika former av boende och hemlöshet. Några centrala teman är trångboddhet, trygghet, segregation, grannskap och det offentliga rummets sociala relationer liksom bostadsmarknadens exkluderingsprocesser. Olika förklaringar till bostadslöshet granskas på såväl individuell som strukturell nivå. Boendet diskuteras ur ett socialt rättighetsperspektiv och etiska problem som följer av segregation och ojämlikhet i boendet problematiseras. Bostadspolitik, lagar och regler som styr bostadsmarknaden samt olika slag av samhälleliga åtgärder belyses ur olika aspekter.

För mer information

http://www.socwork.gu.se

Visa mer

Kursplan

SW2240

Studievägledning

Tina Bergendahl Olsson
Kontaktformulär
031 - 786 5778
Sprängkullsgatan 25

Institution

Institutionen för socialt arbete
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 25

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?