Alkohol- och narkotikaproblem 1 - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Alkohol- och narkotikaproblem 1

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: SW2636
HT 2020
50% Eftermiddag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 2 november 2020

Om kursen

Kursen handlar om hur problematisk alkohol- och droganvändning kan förstås och hur samhället på olika sätt försöker att begränsa omfattningen av alkohol och narkotikabruk, samt interventioner för att bryta problematiskt bruk. 

Kursen vänder sig till yrkesverksamma som möter personer med missbruk, eller arbetar med att utveckla policys och interventioner. Kursen vänder sig också till studenter som är intresserad av teoretisk och vetenskaplig fördjupning inom området.

Efter kursen har du fått en fördjupad förståelse för alkohol- och droganvändning; om vägar ut ur missbruk, det sociala arbetets metoder för att arbeta med målgruppen. Kursen kommer också att beröra dilemman som uppstår i relation till stöd/kontroll inom behandlingsarbete. Kursen innehåller också moment som handlar om att ta fram policys, men också kritisk granska befintliga policys inom området. 

Undervisningen kommer att ske i form av föreläsningar på kvällstid, varvat med gruppdiskussioner och aktiviteter som förutsätter aktiv närvaro. 

Visa mer

Kursplan

SW2636

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För att vara behörig till kursen krävs socionomexamen omfattande 210 högskolepoäng, alternativt kandidatexamen i socialt arbete omfattande 180 högskolepoäng, eller kandidatexamen i näraliggande område.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Tina Bergendahl Olsson
Kontaktformulär
031 - 786 5778
Sprängkullsgatan 25

Institution

Institutionen för socialt arbete
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 25

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?