Grundläggande programmering med matematikdidaktisk inriktning för lärare som undervisar i gr 7-9/spec 8-10 eller Komvux - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Grundläggande programmering med matematikdidaktisk inriktning för lärare som undervisar i gr 7-9/spec 8-10 eller Komvux

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: TIG131
HT 2020
25% Distans
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021
ANTAL FYSISKA TRÄFFAR: 4 av vilka 0 är obligatoriska.

Om kursen

Digitaliseringen av samhället påverkar skolan i allt snabbare takt. Nu ställs nya krav på dig som lärare för att kunna stärka elevernas digitala kompetens genom programmering då ämnet blir ett prioriterat inslag i grundskolans teknik- och matematikämne. Din kunskap om programmering och pedagogiska skicklighet att lära ut ämnet blir därför avgörande för att göra eleverna förberedda för framtidens digitala arbetsmarknad.

I kursen lär du dig att själv programmera och att undervisa i programmeringsspråket Python. Python är ett smidigt programmeringsspråk anpassat för såväl nybörjare som erfarna programmerare och är ändamålsenligt både i undervisningssyfte, som för egen programmering.

Kursen ger dig en bakgrund till vad programmering är, du lär dig grundläggande byggstenar inom programmeringsområdet och får en ämnesdidaktisk fördjupning. Du får även kunskap i datalogi, problemlösning och hur du skriver användarvänliga program, samt möjlighet att testa andra programmeringsspråk som Scratch och Java.

Kursen är nätbaserad och ges på kvartsfart, för att du ska kunna läsa kursen samtidigt som du arbetar.

Visa mer

Kursplan

TIG131

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Matematik B eller Matematik 2a/2b/2c (områdesbehörighet 7/A7, undantag ges för Fysik A/1b1/1a).

Urval: Betyg 34%, högskoleprov 33% och högskolepoäng max 225, för sökande med en lärarexamen 33%.

Studievägledning

Ida Sörbu E-post: studievagledning@ait.gu.se Telefon: 031-786 5964

Institution

Institutionen för tillämpad informationsteknologi
41296 Göteborg

Besöksadress: Forskningsgången 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?