Introduktion till digitalisering för lärare - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Introduktion till digitalisering för lärare

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: TIG33
Sommar
50% Distans
Period: 8 juni 2020 - 30 augusti 2020
Stängd GU-38700
HT 2020
25% Distans
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021

Om kursen

Vilken roll spelar informationsteknologin i morgondagens skola? Hur förändrar AI och digitalisering villkoren för hur vi lär oss och hur vi skapar ny kunskap? Nu kan du som är verksam inom skolan och utbildningsväsendet på ett enkelt och snabbt sätt förstå mer.

Vårt kurspaket vänder sig till lärare från grundskola till högre utbildning, som vill fördjupa sig i aktuell forskning om digitalisering och dess betydelse för skolan och för lärande. För att förstå detta komplexa och snabbföränderliga område och få svar på dina frågor har du meriterade forskare och experter inom området till din hjälp.

Undervisningen är helt nätbaserad. Under sommaren ges kurserna på halvfart (50%) och under hösten på kvartsfart (25%). Tanken med att ge kurserna på kvartsfart under hösten är att de ska kunna läsas vid sidan av arbete.

Den första kursen Introduktion till samhällets digitalisering med fokus på lärande (3,5 hp) presenterar grundläggande begrepp kopplade till digitalisering, samt olika perspektiv på tekniken och dess relationer till undervisning i skolan. De två följande kurserna tar upp två aktuella teman i forskning och debatt om digitalisering och skolan: artificiell intelligens och mobil teknologi.

I kursen Introduktion till artificiell intelligens och lärande (2 hp) får du en övergripande förståelse för hur AI fungerar och hur relationen mellan AI och lärande kan förstås. Du får bekanta dig med forskning om hur AI förändrar relationen mellan människa och maskin i samtiden och framtiden. Vi diskuterar också hur AI påverkar vilken kunskap som blir relevant i framtidens samhälle.

I kursen Introduktion till mobil teknologi och lärande (2 hp) får du stifta bekantskap med forskning som har studerat mobila enheter i relation till lärande och utbildning under de senaste 30 åren. Du får lära dig hur mobil teknik kan användas för att utvidga möjligheterna i utbildning och vilka utmaningar som hänger samman med detta. Vi diskuterar också hur vi kan förstå och förhålla oss till debatterna som omgärdat mobil teknologi, samt hur man som lärare kan hantera mobil teknologi i klassrummet.

För mer information

https://ait.gu.se/

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Avklarade kurser om 60 högskolepoäng

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Ida Sörbu E-post: studievagledning@ait.gu.se Telefon: 031-786 5964

Institution

Institutionen för tillämpad informationsteknologi
41296 Göteborg

Besöksadress: Forskningsgången 6

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?