Undersökande scenkonstprojekt - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Undersökande scenkonstprojekt

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: TS2270
HT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021

Om kursen

Inom denna kurs kan du själv utforma och genomföra ett scenkonstprojekt och/eller undersöka ett samhällsfenomen med hjälp av teatervetenskapliga begrepp och verktyg. Till din hjälp tar du dina praktiska scenkonsterfarenheter och erfarenheter från kurserna i teaterstudier. Det undersökande sceniska projektet utgår från en problemformulering, en metod och en målsättning som knyter an till scenkonstfältet och till ämnet teaterstudier och som du diskuterar och definierar tillsammans med dina handledare. Kursen ger också träning i att presentera arbetsprocessen och dess resultat – både visuellt och verbalt. Du skriver avslutningsvis en forskningsrapport.
Kursen kan genomföras såväl individuellt som i grupp. Den kan ingå som en valbar del i masterprogrammet Kritiska studier (120 hp) eller läsas som fristående kurs. Kursen kan fungera som materialinsamlande kurs inför ett magisterexamen- eller ett masterexamensarbete,
 
Kursen TS2270: Teaterstudier: Undersökande sceniskt projekt 15 hp ges varje hösttermin, dagtid på halvfart.

För mer information

https://canvas.gu.se/search/...

Visa mer

Kursplan

TS2270

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Avslutade kurser om minst 60 hp med progression (grundkurs och fortsättningskurs) inom det teatervetenskapliga området samt avslutade kurser om 180 hp på grundnivå i ett humanistiskt eller samhällsvetenskapligt huvudområde, varav minst 90 hp med progression i något ämne där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15 hp. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/ Engelska 5.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Camilla Brudin Borg, 031-786 4580, studiev.litt@lir.gu.se

Institution

Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?