Folkmusikmetodik - att undervisa på gehör - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Folkmusikmetodik - att undervisa på gehör

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: VIM862
VT 2020
25%
Göteborg
Period: 20 januari 2020 - 7 juni 2020
Kommentar: Kursen är inställd och kommer inte att ges vt 2020.
Inställd 2019-10-15
HT 2020
25% Kväll
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021

Om kursen

Kursen vänder sig till dig som har en folkmusikalisk repertoar och viss erfarenhet av att lära dig på gehör, men som vill ha fler verktyg för att undervisa och handleda elever och elevgrupper via gehörsutlärning. Fokus kommer att ligga på hur vi gehörsmässigt kan förmedla ett musikaliskt material från olika infallsvinklar för att på ett inkluderande sätt få med oss så många som möjligt i en elevgrupp där individernas förkunskaper och musikförståelse varierar. Vi kommer att öva oss på att förbereda material för grupper i olika åldrar och spelskicklighetsgrad, och testa materialet på varandra med hjälp av olika pedagogiska metoder. 

 

Områden vi kommer fokusera på i kursen:

- Instudering och utlärning på gehör
- Repetitionsmetodik
- Arrangering
- Rytmiska förhållningssätt i olika stilar

För mer information

https://hsm.gu.se/Utbildning...

Visa mer

Kursplan

VIM862

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av 15 hp inom konstnärligt kandidatprogram i musik eller 15 hp inom lärarprogram med inriktning musik alternativt motsvarande kunskaper och färdigheter. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.
 

Urval: Urval för anmälningstillfälle

Urvalet grundas på en intervju där de sökandes utbildningar, meriter och erfarenheter bedöms av en lärare som rangordnar de sökande utefter sin samlade bedömning och efter eventuell ensemblesammansättning.

Urval: Urval för anmälningstillfälle

Urvalet grundas på inskickat material i form av inspelning. Senast sista ansökningsdag ska detta vara inskickat. Rangordning sker efter bedömd nivå på sångliga/instrumentala samt konstnärliga och musikaliska färdigheter. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som ni anser ger ert material rättvisa.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover.

OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Studievägledning

För ytterligare information om kursen innehåll kontakta Mia Marin, mia.marin@hsm.gu.se. Frågor om antagning och administrativa frågor besvaras på frikurs@hsm.gu.se eller av Utbildningsexpeditionen på tel. 031-786 40 20 (mån,tis och tor 10.00-12.30)

Institution

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?