Evidens i praktiken: kritisk granskning av vetenskaplig litteratur - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Evidens i praktiken: kritisk granskning av vetenskaplig litteratur

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: VT2110
HT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021
HT 2020
50% Distans
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021
ANTAL FYSISKA TRÄFFAR: 7 av vilka 0 är obligatoriska.

Om kursen

”Vad finns det för evidens?” Alltså: Vad är bästa tillgängliga kunskap i en viss fråga? På denna kurs lär du dig att själv söka, sålla och bedöma kvalitet i forskningslitteraturen. Du lär dig att skilja på olika forskningstraditioner, metoder och kunskapstyper – och deras lämplighet för olika användningsområden. En viktig del av kursen består också i att förstå och kunna förklara evidensrörelsens utveckling och konsekvenser inom olika samhällssektorer.

För mer information

http://gu.se/evidensbasering

Visa mer

Kursplan

VT2110

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs kandidatexamen om 180 hp eller motsvarande, eller relevant erfarenhet av arbete med evidens, kvalitetssäkring eller verksamhetsutveckling samt minst yrkesexamen eller universitetsutbildning motsvarande 120 hp.

Urval: Urvalet för 100 % studiegång (helfart) sker utifrån skriftligt antagningsprov som visar på skriftlig språkförmåga och motivation. Urvalet för 50 % studiegång (halvfart) och 25 % studiegång (kvartsfart) sker utifrån arbetslivserfarenhet. På grund av utbildningens tidsåtgång ges företräde till sökanden med en tydlig intentionsförklaring från arbetsgivare. I övrigt baseras urval på antingen A. utförlig redogörelse för tidigare erfarenhet, nuvarande eller framtida roll i arbete med evidens, kvalitetssäkring och utvärdering eller B. intyg från arbetsgivare som anger vilken roll den sökande har haft, nu har och i framtiden förväntas ha i arbete med förändring av verksamheten i enlighet med ny kunskap. Mer information om antagningsprov och arbetslivserfarenhet se www.gu.se/evidensbasering.

Studievägledning

evidensbasering@gu.se

Institution

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?