Summer School for Sustainability - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Summer School for Sustainability

Ökade samhällsklyftor, förlorad biologisk mångfald och klimatkris. Göteborgs universitets internationella sommarskola ger dig möjlighet att tillsammans med 200 studenter från hela världen fördjupa din kunskap om globala utmaningar och vad som krävs för att få till en hållbar utveckling.

Summer School for Sustainability tar avstamp i Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen. Under en lärorik och inspirerande sommarmånad får du en internationell erfarenhet, utan att lämna Sverige. Du får möjlighet att läsa en fyraveckors kurs (7.5 hp) och delta i ett brett program med aktiviteter, allt med fokus på hållbar utveckling.

Sommarskolan pågår mellan 6 och 31 juli 2020.

Kurser

Totalt ges sex olika heltidskurser på grundnivå, alla på engelska. Fokus ligger på utmaningar kring de globala hållbarhetsmålen, och på möjliga lösningar.

De kurser som erbjuds är:

  • Climate Change and Inequality (HU1001)
  • Managing Migration (FH1550)
  • Biodiversity in Western Sweden (BIO145)
  • Building Sustainable Value Chains (HRU900)
  • Teaching Sustainable Development from a Global Perspective (PDG459)
  • Introduction to biostatistics and epidemiology with focus on global health (STAT20)

 

Eftersom kurserna är på heltid läser varje deltagande student en av kurserna.

Läs mer om kurserna här.

Gemensamma aktiviteter

Hållbar utveckling kräver samarbete över ämnesgränser, och därför kommer en viktig del av den internationella sommarskolans program bestå av gemensamma seminarier för alla deltagande studenter, oavsett ämnesområde.

Du kommer också delta i praktiska workshops, studiebesök på företag och dagsutflykter i skärgården, allt med fokus på hållbarhetsmålen och möjliga lösningar.

Ansökan

Den internationella sommarskolan är öppen för svenska studenter och för utbytesstudenter.

Du ansöker genom www.antagning.se. Ansökan öppnar 20 februari och stänger 16 mars. Du kan bara söka till en av kurserna, inte flera.

Boende

Alla studenter vid Summer School for Sustainability erbjuds möjlighet att hyra rum i Olofshöjds studentboende.

Högt rankat hållbarhetsarbete

Göteborgs universitet har ett långtgående arbete med hållbarhet inom undervisning och forskning. I våras rankades universitetet som nummer sex världen när det gäller lärosätenas arbete mot att uppnå de globala målen.

Staden Göteborg har också utsetts till ett av världens mest hållbara resmål i Global Destination Sustainability Index fyra år i rad.

Kontakt

Lina Erlandsson
Projektledare

lina.erlandsson@gu.se
031-786 2604

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2020-02-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?