Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram

Grundnivå | 180 hp | Hållbarhetsfokuserad
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-19740

Om programmet

Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram vid Göteborgs universitet är unikt genom sin integration av samhälls- och miljövetenskap. Utbildningen ger en miljökompetens som spänner över flera vetenskapliga områden, en gedigen specialistkunskap och en förmåga att arbeta i nätverk och projektgrupper. Genom att läsa tillsammans med naturvetare får du en bred förståelse för miljö- och hållbarhetsfrågorna samtidigt som du specialiserar dig i en av fem samhällsvetenskapliga profiler.

Arbetsområden

Det handlar om att påverka. Du ska med din kunskap aktivt kunna leda en organisation med positiv miljöutveckling för ögonen. En kunskap och förmåga som behövs både inom företag och samhälle, nationellt som internationellt. Du kan bli miljöchef eller miljöcontroller. Arbeta som utredare och konsult. Du kanske löser trafikproblemen eller räddar torsken från utfiskning. Arbetsuppgifterna finns och kommer att bli flera.

Om utbildningen

Programmet innehåller en bred miljövetenskaplig utbildning och en samhällsvetenskaplig specialisering.

Den miljövetenskapliga undervisningen inleds med tvärvetenskaplig baskurs i samhälle och miljö som senare kompletteras med miljövetenskapliga fortsättnings- och breddningskurser. Den samhällsvetenskapliga specialiseringen påbörjas med två terminer grund- och fortsättningskurser i en av de samhällsvetenskapliga profilerna:

  • företagsekonomi (uthålligt företagande)
  • statsvetenskap (miljöpolitik)
  • kulturgeografi (miljöplanering)
  • nationalekonomi (miljöekonomi)
  • humanekologi

I slutet av programmet återkommer dessa profiler med fördjupningskurser och ett examensarbete inom vald profil. Möjlighet att studera utomlands finns. Programmet har även en valbar praktikkurs.

Undervisningen sker genom föreläsningar, seminarier, gruppövningar, laborationer, exkursioner samt egna arbeten och varje delkurs avslutas med examination. Examinationsformerna varierar mellan olika delkurser beroende på undervisningens upplägg. Litteratur på engelska förekommer på samtliga kurser inom programmet.

Mer information om programmet

http://www.handels.gu.se/smil

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A, Naturkunskap B/Fysik A och Kemi A eller Engelska 6, Matematik 3b/3c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2, Naturkunskap 2/Fysik 1 och Kemi 1 (områdesbehörighet 3/A3, undantag ges för Biologi A/1, utökat krav med Engelska B/6).

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

Anna-Karin Ågren smil@economics.gu.se 031-786 1340

Institution

Institutionen för nationalekonomi med statistik
Box 640
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1


Program som är hållbarhetsfokuserat där minst ett av programmets lärandemål tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra programmets huvudsakliga fokus

Program som är hållbarhetsrelaterat där minst ett av lärandemålen tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?