Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Förskollärarprogrammet, för studenter med yrkeserf inom förskola/förskoleklass

Grundnivå | 210 hp

Programmet startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Om programmet

Det finns ett stort behov utav utbildade förskollärare. Du som har minst tre års yrkeserfarenhet på heltid eller fem års yrkeserfarenhet på halvtid inom förskola/förskoleklass kan söka en riktad variant av Förskollärarprogrammet. Du kan tillgodoräkna dig 30 hp av totalt 210 hp.

Studietakten är 75 % och programmet är på 4 år. Under de högskoleförlagda kurserna läses en dag i veckan på Göteborgs universitet. Det är samma schemalagda veckodag under hela terminen. Resten av studierna inom de högskoleförlagda kurserna bedrivs enskilt och i grupp med stöd i en lärplattform. Den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) kan inte läsas på distans, utan görs på en förskola/förskoleklass. Under VFU-kursen 7,5 hp, gäller 30 timmars närvaro per vecka, dagtid mån–fre. Du som är anställd inom förskola/förskoleklass kan ansöka om att göra VFU i den egna tjänsten. Övriga får en VFU-placering i Göteborgsregionen genom universitetet.

Ansökan

När du söker på www.antagning.se ska du också skicka in ett arbetsgivarintyg där det tydligt framgår när, var och hur du har arbetat, för att visa att du uppfyller de särskilda behörighetskraven. Mer information finns på www.lararutbildning.gu.se/foryrk. Där kan du också läsa mer om arbetsmarknad, kursernas innehåll och förskollärarstudenters upplevelser.

Mer information om programmet

http://www.lararutbildning.g...

Visa mer

Studievägledning

Lena Wendt Tel: 031-786 2167, mån-tors kl 9-10. Besök: rum AE 231, mån-tors kl 10.30-12 drop-in eller efter överenskommelse. E-post: lena.wendt@gu.se

Programmet ges vid

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 15

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?