Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Internationella språkprogrammet, franska som huvudområde

Grundnivå | 180 hp
HT 2018
100% Dag
Göteborg
Öppnar 15 mars GU-19779

Om programmet

Internationella språkprogrammet är en treårig utbildning på heltid som leder till en filosofie kandidatexamen med inriktning mot det språk som du väljer som huvudområde, dvs som språkval 1 (90 hp). Språkval 2 (30 hp) gör du senast inför termin fyra. I programmet får du mycket god färdighet och vetenskaplig kunskap i två språk. Du tränas i att bygga broar för språklig och kulturell interaktion och du blir på så vis väl förberedd för ett yrkesliv i ett internationellt, mångkulturellt och flerspråkigt sammanhang.

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Franska steg 3 eller Franska 3 (områdesbehörighet 2/A2, undantag ges för Engelska B/6). Om du väljer engelska som språkval 2 krävs Engelska B/6 och om du väljer spanska eller tyska som språkval 2 krävs steg 3 i aktuellt språk. Om du väljer arabiska, japanska, kinesiska eller ryska som språkval 2 gäller grundläggande behörighet. Kontroll av behörighet till ditt andra språkval sker när du väljer språk 2 senast inför termin 4. Om du inte har behörighet till engelska, spanska eller tyska, måste du välja arabiska, japanska, kinesiska eller ryska som språk 2.

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

Helena Mindedal, tel. 031 786 1802,e-post: sprakprogrammet@sprak.gu.se

Programmet ges vid

Institutionen för språk och litteraturer
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?