Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Europaprogrammet, Idé- och lärdomshistoria

Grundnivå | 180 hp
HT 2018
100% Dag
Göteborg
Öppnar 15 mars GU-19770

Om programmet

Europaprogrammet är en unik utbildning som förenar studier i ett profilämne med tvärvetenskapliga studier i Europakunskap. Programmets grundnivå omfattar tre års studier med möjlighet att fortsätta 1-2 år på avancerad nivå. Åtta profilämnen samarbetar i programmet, vilket ger både fördjupade ämneskunskaper i ett ämne och en tvärvetenskaplig grund- och fördjupning i Europakunskap. Du antas till ett av dessa profilämnen. Programmet ska ge dig kunskap och förståelse men också färdigheter och förmåga att vetenskapligt analysera och värdera olika ekonomiska, politiska, sociala och kulturella europeiska fenomen såväl i historien som i samtiden. Tack vare sin ämnesmässiga bredd ger Europaprogrammet en mycket god förberedelse för att arbeta med många olika uppgifter såväl i Sverige som utomlands i anslutning till EU och det nya Europa som växer fram.

Ämnet, Idé- och lärdomshistoria, ger en orientering om den vetenskapliga och intellektuella, i första hand västerländska kulturens utveckling fram till idag. Därutöver behandlas moderna vetenskapsteoretiska, kvinnovetenskapliga och ideologianalytiska perspektiv. För mer information se institutionens hemsida: http://lir.gu.se/

Mer information om programmet

http://europastudier.pol.gu....

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

031 786 1189, e-post studentcounselling@pol.gu.se

Programmet ges vid

Statsvetenskapliga institutionen
Box 711
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 19

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?