Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handelshögskolans ekonomprogram, Japansk inriktning

Grundnivå | 180 hp | Hållbarhetsrelaterad
HT 2018
100% Dag
Göteborg
Öppnar 15 mars GU-19721

Om programmet

Läs mer på programmets hemsida: http://handels.gu.se/utbildning/Programutbildningar/ekonomprogrammet

Från och med höstterminen 2017 är ekonomprogrammet treårigt. Ansökan öppnar den 15 mars-15 april 2018.

Ekonomprogrammet ger dig kvalificerade kunskaper och färdigheter för en framtida karriär inom svenskt och internationellt näringsliv och förvaltning.

Arbetsområden

Gemensamt för alla inriktningar är att du får kunskap om kopplingen mellan ekonomiska aktiviteter och en hållbar samhällsutveckling. Utbildningen är bred och öppnar dörrar till många yrken. Tidigare studenter arbetar tex. som finansanalytiker, ekonomichef, aktiemäklare, marknadsansvarig, managementkonsult, projektledare, controller, ekonom och revisorsassistent.

Upplägg

Undervisningsformen varierar från föreläsningar till seminarier i mindre grupper. Ofta möter du gästföreläsare från privat eller offentlig sektor. De tre första terminerna är gemensamma för samtliga inriktningar, du studerar företagsekonomi, juridik, nationalekonomi och statistik.

Inför termin 4 väljer du att fördjupa dig i företagsekonomi eller nationalekonomi. (OBS! Du kan inte välja finansiell ekonomi inom programmet om du valt en språklig inriktning.) Under termin 5 läser du ditt karaktärsspråk, japanska. För alla studenter med japansk inriktning är ca 10 veckor av denna termin förlagd till ett och samma lärosäte i Sapporo*. Termin 6 fördjupar du dig i ditt valda huvudområde och avslutar med en kandidatuppsats.

*Lärosätet kan förändras inför termin 5 (Ht 2020).

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A eller Engelska 6, Matematik 3b/3c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet 4/A4).

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

ekprog-studievagledning@handels.gu.se

Programmet ges vid

Företagsekonomiska institutionen
Box 610
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1


Program som är hållbarhetsfokuserat där minst ett av programmets lärandemål tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra programmets huvudsakliga fokus

Program som är hållbarhetsrelaterat där minst ett av lärandemålen tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?