Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt masterprogram i konsthantverk, Keramikkonst

Avancerad nivå | 120 hp
HT 2018
100% Dag
Göteborg
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Stängd GU-15097

Om programmet

HDK:s masterprogram i konsthantverk grundar sig på ett konstnärligt, undersökande arbete kring koncept genom material. Utifrån din valda inriktning inom keramikkonst, smyckekonst eller textilkonst uppmuntras du att utveckla utforskande arbetsmetoder, fördjupa din kunskap kring material och gestaltning samt undersöka konsthantverkets samtida identitet och betydelse. 

Masterprogrammet har ett nära kunskapsutbyte och samarbete med både kandidatprogrammen och forskarutbildningen inom konsthantverk på HDK och är en del av den konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Om utbildningen

Utbildningens syfte är att ge en fördjupad, konstnärlig kunskap inom området konsthantverk med specialisering inom keramikkonst, smyckekonst eller textilkonst. Professorer, lärare och tekniker med olika specialkunskaper fungerar som handledare i arbetet. Inbjudna föreläsare och gästlärare ger nya perspektiv på det egna arbetet, samt utblickar mot konstvärlden och samhället nationellt och internationellt.

Studentgrupperna är små och samarbetet nära mellan studenter och personal. Genom ateljésamtal, kurser, föreläsningar och seminarier hålls de ständiga samtalen levande. Du tränas i att kritiskt reflektera över ditt arbete och att sätta det i ett sammanhang.

HDK:s miljöer är välkomnande och inspirerande. Du får tillgång till välutrustade verkstäder med specialiserade tekniker till din hjälp. Du får en egen arbetsplats och du har universitetets Konstbibliotek nära till hands inom skolans väggar.

Utbildningens språk är engelska. Undervisning på svenska sker om endast svensktalande lärare och studenter är närvarande.

 

Innehåll

Under utbildningen får du tillfälle att utveckla din förmåga att initiera och driva konstnärliga projekt, vilket kräver självständighet och initiativförmåga. Stor vikt läggs vid att skapa förtroende för din egen arbetsmetod.

Det individuella ateljéarbetet kombineras med gemensamma och individuella genomgångar, muntlig och skriftlig presentation, teoretiska diskussioner och seminarier för att ge dig redskap att analysera ditt arbete.

Arbetsområden/Fortsatta studier

En avslutad utbildning ger kvalifikationer för ett professionellt yrkesliv som keramik-, smycke- eller textilkonstnär. Du har dessutom förberedande kunskaper för att söka vidare till forskarutbildning inom området.

Examen

Konstnärlig masterexamen i Konsthantverk.

Mer information om programmet

http://hdk.gu.se/english/edu...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Konstnärlig kandidatexamen eller motsvarande samt språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B. Därtill krävs godkänt arbetsprov.  

Urval: Urvalet baseras på arbetsprover. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du på http://hdk.gu.se/utbildning/master-keramikkonst-120hp/ansok

Studievägledning

Lena Collin
Kontaktformulär
031 - 786 1107
Kristinelundsgatan 6-8

Programmet ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?