Masterprogrammet i Kriminologi - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogrammet i Kriminologi

Avancerad nivå | 120 hp
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-17597

Om programmet

Masterprogrammet i kriminologi riktar sig till dig som vill få fördjupad kunskap om varför människor begår och utsätts för brott, förstå vilka åtgärder som är lämpliga för att hindra brottslighetens uppkomst och skadeverkningar samt kunna tillämpa kriminologisk kunskap i praktiskt arbete. Programmet är särskilt lämpligt för dig som vill kunna arbeta med brottsförebyggande verksamhet, trygghet och säkerhet samt planerings-, utrednings- och utvärderingsarbete utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt. Programmet behandlar brott och åtgärder i bred bemärkelse och berör drogmissbruk, social utslagning, konflikter och ohälsa. Programmet är därför även lämpligt för dig som vill kunna ge ett kriminologiskt perspektiv på konflikthantering, arbetsmiljö- och hälsoarbete, personalplanering eller organisationsutveckling. Att lära sig integrera kunskap om hur brottsdeltagande, utsatthet för brott och åtgärdsarbete hänger samman och förstå hur relationer mellan individuella livsöden, lokala livsvillkor och globala skeenden kan se ut är centrala inslag i programmet. Du tränar dig vidare i att förstå hur kriminologisk kunskap kan komma till praktisk användning i yrkesmässig verksamhet inom såväl offentlig förvaltning och privat näringsliv som i ideellt föreningsarbete.

Mer information om programmet

http://www.socav.gu.se/utbil...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Behörig att antas till masterprogrammet i kriminologi är den som har uppnått fordringarna för kandidatexamen och har godkända kurser om minst 60 hp i ett samhälls- eller beteendevetenskapligt ämne, eller motsvarande, inklusive godkänd kurs i samhällsvetenskaplig metod om minst 15 hp. Behörig att antas till programmet är även den som har uppnått fordringarna för socionomexamen, lärarexamen (minst 180 hp) eller juristexamen, och har godkänd kurs i samhällsvetenskaplig metod om minst 15 hp. Utöver tidigare högskolestudier krävs dessutom Svenska B/Svenska 3 och Engelska B /Engelska 6, eller motsvarande.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Kontakta gärna studievagledningen på: viktoria.holm@socav.gu.se.

Institution

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Skanstorget 18

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://utbildning.gu.se/program/program_detalj/?feedbackForm=true&returnAddress=http%3A%2F%2Futbildning.gu.se%2Fprogram%2Fprogram_detalj%2F%3Fprogramid%3DS2KRI&recipientName=Kerstin+Eiman&encodedEmail=a2Vyc3Rpbi5laW1hbkBndS5zZQ&programid=S2KRI
Utskriftsdatum: 2020-08-03