Kandidatprogram i kognitionsvetenskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kandidatprogram i kognitionsvetenskap

Grundnivå | 180 hp | Hållbarhetsrelaterad
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-19710

Om programmet

Kognitionsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne där du studerar hur människor, andra biologiska varelser och smarta maskiner bearbetar och använder information. På Göteborgs universitet får du en bred utbildning i ämnet grundad i områden som filosofi, psykologi, språk och kommunikation, neurovetenskap samt datavetenskap och informationsteknologi (IT). Du lär dig hur människor bearbetar och kommunicerar information likväl som hur samspelet mellan människor och IT fungerar.

Innehåll

  • Inom området datavetenskap och IT får du lära dig grunderna i programmering och principerna bakom artificiell intelligens.
  • Du studerar interaktionsdesign, som bland annat lär dig hur smarta maskiner kan konstrueras så att användarna förstår hur de fungerar och kan dra nytta av den funktionalitet som erbjuds. 
  • Inom området språk och kommunikation studerar du bland annat språkets uppbyggnad, kopplingen mellan kognition och kommunikation, och kommunikation och IT. 
  • Inom psykologiområdet kommer du bland annat att lära dig hur människor tar till sig och tolkar information, hur minne fungerar, vad som styr våra bedömningar och beslut samt hur vi löser problem.
  • I utbildningen ingår många praktiska moment och metodinslag. Du får öva dig på att studera psykologiska fenomen såväl som kommunikation och göra experiment, observationer och analyser av olika slag, samt lära dig grunderna i programmering.

Arbetsområden

Med en examen i kognitionsvetenskap får du en bred och kvalificerad teoretisk kunskap om hur biologiska och maskinella system bearbetar och kommunicerar information. Du får också praktisk-tekniska färdigheter som gör det möjligt för dig att själv studera, tolka, klassificera, beskriva, analysera och förklara tänkande och kommunikation. Därtill får du grundläggande kunskaper om programmering och artificiella intelligenta system, vilket ger dig möjlighet att arbeta med kognitiv modellering eller med utveckling av intelligenta system för andra applikationer. I en komplex och föränderlig värld är detta användbar kunskap för dig som exempelvis vill arbeta med IT-system, interaktionsdesign, riskfrågor i människa-tekniksystem, kommunikationsstrategi, reklam, försäljningsstrategi och teknisk information.

Utbildningen ger dig också möjlighet att studera på avancerad nivå och i nästa steg möjlighet att fortsätta med forskarutbildning.

Fortsatta studier

Interaktionsdesign, Digital Leadership

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Matematik B eller Matematik 2a/2b/2c (områdesbehörighet 7/A7, undantag ges för Fysik A/1b1/1a).

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

Ida Sörbu E-post: studievagledning@ait.gu.se Telefon: 031-786 5964

Institution

Institutionen för tillämpad informationsteknologi
41296 Göteborg

Besöksadress: Forskningsgången 6


Program som är hållbarhetsfokuserat där minst ett av programmets lärandemål tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra programmets huvudsakliga fokus

Program som är hållbarhetsrelaterat där minst ett av lärandemålen tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://utbildning.gu.se/program/program_detalj/?feedbackForm=true&returnAddress=http%3A%2F%2Futbildning.gu.se%2Fprogram%2Fprogram_detalj%2F%3FsiteMap%3Dtrue%26programid%3DN1KOG&recipientName=Pontus+Sund%E9n&encodedEmail=cG9udHVzLnN1bmRlbkBndS5zZQ&programid=N1KOG
Utskriftsdatum: 2020-08-07