Arkeologisk praktik och teori - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arkeologisk praktik och teori

Avancerad nivå | 120 hp
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-12199

Om programmet

Programmet som startar vartannat år, riktar sig till dig som är intresserad av arkeologiskt forsknings- och utvecklingsarbete, eller som siktar på en framtida yrkeskarriär inom kulturarvssektorn, exempelvis inom arkeologisk fältverksamhet och kulturarvspedagogik.

Det omfattar ett eller två års heltidsstudier beroende på om du läser till magister- eller masterexamen.

Programmet är en både forskningsförberedande och yrkesförberedande utbildning. Du har efter programmet en vidgad kunskap om relationen mellan, och kombinationen av, arkeologins praktiska, metodologiska och teoretiska delar. Du är efter utbildningen väl förberedd att hantera arkeologins praktik och teori antingen på en forskarutbildning eller genom att arbeta inom den arkeologiska fält- och förmedlingsverksamheten.

Under utbildningen lär du dig den arkeologiska kulturmiljövårdspraktikens, fältverksamhetens och uppdragsarkeologins historia och utveckling, samt de regelverk och den organisation som i dagsläget utgör ramverket för uppdragsarkeologin. Vidare lär du dig bland annat att arbeta med digital fältdokumentation och Geografiska informationssystem (GIS). Den som följer den 2-åriga studiegången mot Masterexamen genomför även ett praktikprojekt kopplad till någon extern eller intern kulturarvsverksamhet.

Programmet avslutas med ett självständigt examensarbete där du själv väljer att fördjupa dig inom något eller några av programmets tematiska delar.

Mer information om programmet

http://hum.gu.se/institution...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Kandidatexamen 180 hp, eller motsvarande med ämnet Arkeologi eller Antikens kultur och samhällsliv som huvudämne.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Annika Pihl
Kontaktformulär
031 - 786 5526
Renströmsgatan 6

Anders Simonsen
Kontaktformulär
Renströmsgatan 6

Institution

Institutionen för historiska studier
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?