Kritiska studier, masterprogram - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kritiska studier, masterprogram

Avancerad nivå | 120 hp
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Öppnar 16 mars GU-14597

Om programmet

Vill du utveckla din förmåga till kritiskt tänkande och träna humanistiska färdigheter som kan omsättas i yrkesliv eller fortsatta forskarstudier? Vill du ge bredd, djup och tydligare arbetslivsanknytning åt dina ämnesstudier?

Om utbildningen

Masterprogrammet Kritiska studier är en spetsutbildning i centrala humanvetenskapliga kompetenser med utgångspunkt i tre ämnesområden: litteraturvetenskap, teaterstudier och idé- och lärdomshistoria.

Programmet är knutet till ett professionellt nätverk inom konst-och kulturlivet i Göteborg med omnejd. Internationella utblickar sker genom gästföreläsningar och möjligheter till studieresor och fältarbete utomlands.

Innehåll

Förutom obligatoriska kurser (LIR201, LIR202 och LV2140) och valbara kurser består programmets kärna av Det avancerade seminariet i Kritiska studier där du får möta och samarbeta med representanter från olika delar av akademin, konst- och kulturlivet: redaktörer, forskare, producenter, författare, översättare, debattörer, politiker och tjänstemän.

Kritiska studier erbjuder en kreativ och dynamisk mångvetenskaplig miljö, där du får delta i vetenskapliga seminarier och pågående forskningsprojekt.

Examen

Utbildningen leder till en masterexamen inom något av de ingående ämnena litteraturvetenskap, idéhistoria och teaterstudier, och ger behörighet att söka forskarutbildning inom valt huvudområde.

Mer information om programmet

http://www.lir.gu.se/

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Kandidatexamen med huvudområde idé- och lärdomshistoria, litteraturvetenskap eller teaterstudier/dramatik, eller motsvarande, samt språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5. Sökande med kandidatexamen i annat huvudområde kan bli behörig efter granskning av kandidatexamensarbetet. Skicka i så fall in kandidatexamensarbete (eller motsvarande) till kritiskastudier@lir.gu.se för en individuell bedömning senast sista kompletteringsdag. Det som granskas är förutom grundläggande formalia och stil, förmåga att föra ett kritiskt, vetenskapligt resonemang med utgångspunkt i en självständigt formulerad forskningsfråga.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Kristina Svensson, kristina.svensson@lir.gu.se

Institution

Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?