Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Magister-/Masterprogram i svenska som andraspråk

Avancerad nivå | 120 hp
HT 2018
50%
Göteborg
Öppnar 15 mars GU-15599

Om programmet

Samhället blir i takt med ökad globalisering alltmer flerspråkigt. De flesta människor i Sverige är flerspråkiga, kommer i kontakt med flerspråkiga människor eller påverkas av den flerspråkiga situationen. Arbetar du med flerspråkiga människor inom utbildning, annan offentlig verksamhet eller näringsliv? Nu kan du söka till det nationella master-/magisterprogrammet i svenska som andraspråk och fördjupa dina kunskaper kring frågor av stor betydelse för samhällsutvecklingen.

Programmet vänder sig till dem som arbetar eller vill arbeta professionellt med flerspråkighet i olika yrkesverksamheter. Utbildningen är tvärvetenskaplig. Delkurserna behandlar bl.a. andraspråksinlärning, flerspråkig utveckling och identitet, andraspråksundervisning, lärande på andraspråket, bedömning av språkfärdigheter, tvärspråklig kommunikation i samhälls- och arbetslivet etc. Utbildningen genomförs i nära samarbete med flera forsknings- och utbildningsprojekt vilket ger dig möjlighet att arbeta med både verksamhetsnära och forskningsnära autentiska uppgifter under utbildningen.

Magister-/masterutbildningen omfattar två respektive fyra års halvtidsstudier och ger behörighet för forskarstudier i svenska som andraspråk och nordiska språk. Det nationella programmet är ett samarbete mellan två svenska universitet – Göteborgs och Lunds universitet – som ger olika kurser. Utbildningen är huvudsakligen en nätbaserad distansutbildning.

Mer information om programmet

http://www.svenska.gu.se/utb...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Avlagd kandidatexamen med 90 hp inklusive ett självständigt arbete om minst 15 hp i något av huvudområdena svenska som andraspråk, svenska språket/nordiska språk, engelska, franska, spanska eller tyska med språkvetenskaplig inriktning eller allmän språkvetenskap/lingvistik. Därutöver krävs Svenska B/Svenska 3 eller Engelska A/Engelska 5.

Urval: Högskolepoäng utan maxgräns

Studievägledning

http://www.svenska.gu.se/utbildning/student/studievagledning/

Programmet ges vid

Institutionen för svenska språket
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?