Magister-/Masterprogram i svenska som andraspråk - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Magister-/Masterprogram i svenska som andraspråk

Avancerad nivå | 120 hp

Utbildningen har inte något nytt startdatum inplanerat. För mer information kontakta studievägledaren.

Om programmet

Samhället blir i takt med ökad globalisering alltmer flerspråkigt. De flesta människor i Sverige är flerspråkiga, kommer i kontakt med flerspråkiga människor eller påverkas av den flerspråkiga situationen. Arbetar du med flerspråkiga människor inom utbildning, annan offentlig verksamhet eller näringsliv? Då kan du söka till den rekommenderade studiegången i svenska som andraspråk, vilken består av kurser på avancerad nivå som leder till magister- och masterexamen. Den rekommenderade studiegången ersätter det tidigare magister-/masterprogrammet i svenska som andraspråk.

Studierna inför en magister-/masterexamen vänder sig till dig som arbetar eller vill arbeta professionellt med flerspråkighet i olika yrkesverksamheter. Sammantaget är kurserna i den rekommenderade studiegången av tvärvetenskaplig natur. Delkurserna behandlar bl.a. andraspråksinlärning, flerspråkig utveckling och identitet, andraspråksundervisning, lärande på andraspråket, bedömning av språkfärdigheter, tvärspråklig kommunikation i samhälls- och arbetsliv. Kurserna genomförs i nära samarbete med flera forsknings- och utbildningsprojekt vilket ger dig möjlighet att arbeta med både verklighetsnära och forskningsnära autentiska uppgifter under studierna.

Den rekommenderade studiegången för magister-/masterexamen omfattar två respektive fyra års halvtidsstudier och ger behörighet för att söka forskarstudier i svenska som andraspråk och nordiska språk. Kurserna är huvudsakligen nätbaserade distansstudier. För ett upplägg av den rekommenderade studiegången se: [https://svenska.gu.se/digitalAssets/1692/1692621_kursuppl--gg-f--r-studieg--ngen-2018-06-15.pdf]

Den som följer en rekommenderad studiegång måste själv söka varje enskild kurs. Den som inte vill läsa hela utbildningen kan ta flertalet kurser som fristående. För att läsa Andraspråksinlärning 2 krävs dock ett godkänt betyg från Andraspråksinlärning 1.

Mer information om programmet

http://www.svenska.gu.se/utb...

Visa mer

Studievägledning

http://www.svenska.gu.se/utbildning/student/studievagledning/

Institution

Institutionen för svenska språket
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?