Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning improvisation - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning improvisation

Grundnivå | 180 hp
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-19607

Om programmet


Kandidatprogrammet i musik med inriktning improvisation ges för samtliga instrument. Det är en konstnärlig utbildning som vänder sig till dig som vill utveckla din egenart som improviserande musiker samt ditt eget komponerande. Reflektion kring ditt skapande och dina konstnärliga val är centralt och du uppmuntras att röra dig mot ett alltmer självständigt uttryck och skapande.
Du får individuella lektioner i ditt huvudinstrument och stort fokus läggs även på att utveckla din förmåga att samspela med andra. Ensemblekurserna erbjuder ett brett fält av improvisationsmusik som ofta är genreöverskridande. Vi utgår från en vid tolkning av begreppet jazz – som språk och historisk kontext, eller som ett förhållningssätt, ett musikaliskt möte där vi ständigt är i rörelse och förändring.
Förutom din huvudlärare får du också undervisning från lärare med specialkunskaper i andra områden. Med ett litet antal antagna per årskull (6–10 av ca 300 sökande) kan vi sätta studenten i centrum genom mentorskap och individuella val: Det är i hög grad du själv som formar utbildningen, under resans gång kan du ändra och anpassa vem du vill ha som lärare och vad du vill fokusera på. Utbildningen förbereder dig för ett arbetsliv som frilansare och kan också utgöra grund för vidare studier på masternivå.
 

Mer information om programmet

http://hsm.gu.se/Utbildning/...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet för högskolestudier. Särskild behörighet i form av musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov. Antagningsprovet är också grund för urval bland behöriga sökande.

Urval: Urval baseras på antagningsprov. Information om antagningsproven finns på hemsidan för Högskolan för scen och musik, www.hsm.gu.se

Studievägledning

Utbildningsexpeditionen 031-786 40 20 utbildningsexpedition@hsm.gu.se, öppettider måndag, tisdag och torsdag 10.00-12.30

Institution

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?