Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt kandidatprogram Järn och stål - offentlig gestaltning

Grundnivå | 180 hp

Programmet startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Om programmet

På Steneby i Dals Långed finns konsthantverks- och designutbildningar på grund- och avancerad nivå. Sedan 1 juli 2012 är universitetsutbildningarna vid Steneby en del av nya Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK). Järn & Stål / offentlig gestaltning riktar sig till dig som vill uttrycka dig konstnärligt i stora format, främst genom smide och andra tillverkningstekniker i stål. I den 1200 kvadratmeter stora smedjan har du Europas bästa förutsättningar till ett mångsidigt, tredimensionellt, experimentellt skapande.

Innehåll:

Utbildningen är treårig. De två första åren arbetar du till stor del i projektform där tekniska, materialmässiga och funktionella krav relateras till rums - och gestaltningsproblematik. Det tredje året är mycket självständigt och avslutas med ett examensprojekt på 15 högskolepoäng. Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier, projektarbeten och enskilt arbete med individuell handledning. Du har kurser i visuell gestaltning och kommunikation samt teori och historia tillsammans med övriga konstnärliga kandidatprogram på Steneby.

Både föreläsningar och handledning kan förekomma på engelska.

Arbetsområden/vidare studier:

Efter avslutad utbildning kan du driva egen konstnärlig verksamhet - utställningar, uppdrag för privata/offentliga uppdragsgivare. Utbildningen förbereder dig även till fortsatta studier på avancerad nivå.

Examen:

Efter avslutad utbildning kan du ta ut en Konstnärlig kandidatexamen i konsthantverk med inriktning Järn & Stål/offentlig gestaltning.

Mer information om programmet

http://www.hdk.gu.se/sv/utbi...

Visa mer

Studievägledning

För mer information kontakta studievägledare Lena Collin, tel: 031-786 1107, lena.collin@hdk.gu.se

Programmet ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?