Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning klassisk

Grundnivå | 180 hp
HT 2018
100% Dag
Göteborg
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Stängd GU-19615

Om programmet

Utbildningen ingår i det stora utbudet av program vid Högskolan för scen och musik i huset Artisten som är en unik gränsöverskridande mötesplats av utpräglad internationell karaktär. Som studerande blir du också en del av en miljö där samspelet mellan gestaltning och reflektion är en självklar del av din konstnärliga utbildning. Vi utbildar instrumentalister för det allmänna musiklivet: orkestrar av olika slag, länsmusikensembler, frilansverksamhet mm. Dina instrumentala studier och kammarmusiken har en framträdande plats i utbildningen. Utbildningen som leder till en konstnärlig kandidatexamen kan vidare utgöra grund för masterstudier inom Högskolan för scen och musik eller andra musikutbildningar. Undervisningen sker på engelska.

Huvudämne (90 hp). Huvudämnet (huvudinstrumentet) är självklart en central del av din utbildning. Undervisningen sker dels individuellt, dels i form av seminarier, föreläsningar, workshops och Forum. Utöver detta gästas skolan ofta av framstående dirigenter och musiker. Spelar du ett orkesterinstrument arbetar du också tillsammans med lärare i musikalisk instudering, pianist, under hela din studietid. Inom ramen för huvudämnet ingår också ensemblespel som kammarorkester, blåsensemble, slagverksensemble och ensemble för ny musik som alla resulterar i regelbundna konsertframträdande. Ensemblen för ny musik arbetar med 1900- och 2000-talsrepertoar i nära samarbete med kompositionsutbildningen vid Högskolan för scen och musik.

Självständigt arbete (examensarbetet) (15 hp). De två sista terminerna i din utbildning genomför du ditt självständiga arbete (examensarbete).

Kammarmusik, ensemble/orkester (51 hp). I kammarmusik ingår du i kammarmusikensembler som undervisas av erfarna kammarmusikinstruktörer. Integrerat i kammarmusiken återfinns exempelvis moment som musikalisk kommunikation och inspelningsteknik.

Musikteori (12 hp). Inom ramen för musikteorikurserna är exempelvis moment som notskrivningsprogram integrerade.

Gehör på instrument (6hp)

Musikhistoria - en orienteringskurs (4,5 hp)

Frilansarens värld (1,5 hp)

Antagningsprov sker under vecka 9 (29 februari till 4 mars) 2016.

Mer information om programmet

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet för högskolestudier. Särskild behörighet i form av musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov. Antagningsprovet är också grund för urval bland behöriga sökande.

Urval: Urval baseras på antagningsprov. Information om antagningsproven finns på hemsidan för Högskolan för scen och musik, www.hsm.gu.se

Studievägledning

Utbildningsexpeditionen 031-786 4020, utbildningsexpedition@hsm.gu.se, öppettider måndag, tisdag och torsdag 10.00-12.30

Programmet ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?