Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning Komposition

Grundnivå | 180 hp
HT 2018
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-19616

Om programmet

Musikkomposition kan, i sin mest grundläggande form, sensibilisera oss för de specifika kontexter genom vilka ljud upplevs. På Högskolan för scen och musik (HSM) fokuserar vi på studentens konstnärliga utveckling och konceptuella tänkande i samband med experimenterandet av instrumentala ljud, notation och strukturellt tänkande.

HSM är en öppen och kreativ mötesplats med fönster ut mot världen. Vi betonar vikten av interdisciplinära kunskapsutbyten och samarbeten med andra program. Vi erbjuder också teknisk expertis inom flera teknologier genom vår elektronmusikstudio Lindbladstudion. Programmet syftar till att förbereda studenten för framtida aktiviteter som professionell komponist, och utgör grund för vidare studier på avancerad nivå. Undervisningen består bland annat av  individuell handledning, seminarier i musikteori, analys och estetik.

Som student på programmet finns möjligheter till samarbete med olika kammarensembler med musikerstudenter vid HSM, internationellt etablerade professionella ensembler, Stockholms Blåsarsymfoniker, HSM's kammarkör, Norrköpings Symfoniorkester och stråkorkestern Musica Vitae. Det finns även möjlighet för externa projekt som exempelvis involverar Göteborgsoperan och ljudinstallationer. Varje år hålls den årliga Sirenfestivalen där komponister får sina verk framförda.

Mer information om programmet

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet för högskolestudier. Särskild behörighet i form av musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov. Antagningsprovet är också grund för urval bland behöriga sökande.

Urval: Urval baseras på antagningsprov. Information om antagningsproven finns på hemsidan för Högskolan för scen och musik, www.hsm.gu.se

Studievägledning

Utbildningsexpeditionen 031-786 40 20 utbildningsexpedition@hsm.gu.se, öppettider måndag, tisdag och torsdag 10.00-12.30

Programmet ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?