Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning kyrkomusik

Grundnivå | 180 hp
HT 2018
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-19617

Om programmet

Kyrkomusikerutbildningen har en lång och god tradition i Göteborg och många kyrkomusiker har fått sin utbildning här. I Göteborg finns en unik orgelpark, som är tillgänglig för studenterna vid HSM – Högskolan för scen och musik. Orglarna finns såväl i våra egna lokaler i huset Artisten som i olika kyrkor i centrala Göteborg. Yrkesrollen som kyrkomusiker förändras och breddas. Vi har därför i samarbete med kyrkor och samfund skapat en ny utbildning från hösten 2014. Orgel, kör, piano och sång är självklart väsentliga delar i utbildningen. Studenten får också breddade kunskaper och goda erfarenheter av att gestalta musik från olika genrer, och att leda och entusiasmera människor i olika åldrar i musikalisk verksamhet. Under utbildningen finns regelbunden yrkespraktik och metodik. Studenten får också möjlighet till egna val och egen profilering. Orgelforskningen i Göteborg och Göteborgs Internationella Orgelakademi (GiOA) ger studenten möjlighet att möta internationella organister och forskare under sin utbildning. Kyrkomusikerutbildningen i Göteborg förenar bredd och djup och utgör grund för vidare studier på avancerad nivå.

Mer information om programmet

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet för högskolestudier. Särskild behörighet i form av musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov. Antagningsprovet är också grund för urval bland behöriga sökande.

Urval: Urval baseras på antagningsprov. Information om antagningsproven finns på hemsidan för Högskolan för scen och musik, www.hsm.gu.se

Studievägledning

Utbildningsexpeditionen tel.nr: 031-786 40 20 e-post: utbildningsexpedition@hsm.gu.se öppettider måndag, tisdag och torsdag 10.00-12.30

Programmet ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?