Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning musik- och ljudproduktion

Grundnivå | 180 hp
HT 2018
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-19618

Om programmet

Studion och tekniken är i någon form mer av ett instrument än en samling teknisk apparatur.

Musikern och producenten Brian Eno är en av de som uttrycker detta mycket tydligt: "If you had a sign above every studio door saying 'This Studio is a Musical Instrument' it would make such a different approach to recording". Denna inställning, som vi instämmer i och vill förmedla ligger till grund för mycket inom utbildningen.

Utbildningen vänder sig till dig som har förutbildning och/eller erfarenhet från musik- och ljudproduktion men som fokuserat vill utveckla dina tidigare kunskaper.

Fokus ligger på det konstnärliga och tekniska lärandet, både vad gäller teori och praktik. Utbildningen ska medverka till- och förbereda för en framtid inom den nationella och internationella musik- och ljudbranschen genom att vidareutveckla konstnärliga drivkrafter, tekniska kunskaper och personliga uttryck. Utbildningen innefattar regelbundna kontakter med musik- och ljudproduktionsbranschen genom både gästföreläsare och praktik. Den största delen av undervisningen bedrivs i form av projekt med inslag av sk. case-metodik eller problembaserat lärande. Utbildningen lägger också stor vikt vid kunskaper i entreprenörskap och ger studenten möjlighet att utveckla färdigheter för att kunna lansera nya och kreativa idéer i branschen. Flera moment inom kurserna samläses med andra utbildningar.

Under utbildningen har man tillgång till huset Artistens lokaler som bl.a innefattar produktions- och mixstudior, två inspelningsstudior, två konsertsalar, orgelsal, teatrar etc. samt datasal med klassrumsuppsättning av vanlig musikmjukvara. Information om Lindbladstudion vid HSM hittas här.

Mer information om programmet

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Urval baseras på antagningsprov. Information om antagningsproven finns på hemsidan för Högskolan för scen och musik, www.hsm.gu.se

Studievägledning

Utbildningsexpeditionen 031-786 4020 utbildningsexpedition@hsm.gu.se, öppettider måndag, tisdag och torsdag 10.00-12.30

Programmet ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?