Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt magisterprogram i film med inriktning mot offentlighet och entreprenörskap

Avancerad nivå | 60 hp

Programmet startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Om programmet

Det konstnärliga magisterprogrammet i film - med inriktning mot offentlighet och entreprenörskap vänder sig främst till personer som avslutat en högskoleutbildning inom det filmkonstnärliga området och är på väg att etablera och utveckla sin verksamhet.

Offentlighet och entreprenörskap behandlar de sociala och ekonomiska delarna av filmiska verks tillkomst, finansiering och visning, och hur den egna konstnärliga verksamheten, kan organiseras för att kunna utveckla nya produktionsformer. Studierna utgår från den egna verksamheten och ska fördjupa kunskaperna i filmskaparens entreprenöriella verksamhet, som kan definieras som förmågan att identifiera möjligheter och skapa resurser för att genomföra idéer i den offentliga miljön. Här ingår också studier i film- och kulturpolitik, hur sociala medier kan användas samt metoder att använda film i lärandet. Centralt är begreppen nätverks- och teamarbete, organisation, ekonomi, juridik, immaterialrätt, marknads-kommunikation, finansiering, arbetsrätt och ledarskap, men också kunskaper om utvecklandet av nya yrkesroller såsom det curatoriska inom bild och ljud.

Studierna består av obligatoriska praktiska såväl som teoretiska kursmoment, grupphandledning i form av filmiska samtal, seminarier och föreläsningar och med självstudier av det egna formulerade projektet.

Magisterprogrammet är forskningsförberedande.

Urval av sökande görs efter bedömning av inlämnade arbetsprover. Vid behov genomförs intervjuer. Stor vikt läggs vid den sökandes förmåga och intresse att utveckla, kommunicera och analysera sin egen och andras filmiska verksamhet, samt medverkande i den filmiska offentligheten. Stor vikt läggs även vid den sökandes motivation och den grundläggande frågeställningen som kan komma vara utgångspunkten för examensarbetet.

Utbildningsspråket är svenska men enstaka föreläsningar kan komma att hållas på engelska.

Mer information om programmet

http://www.akademinvaland.gu...

Visa mer

Studievägledning

Programmet ges vid

Akademin Valand
Box 132
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 50

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?