Konstnärligt magisterprogram i musik, inriktning kördirigering - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt magisterprogram i musik, inriktning kördirigering

Avancerad nivå | 60 hp

Utbildningen har inte något nytt startdatum inplanerat. För mer information kontakta studievägledaren.

Om programmet

Med över en halv miljon personer aktiva i 15.000 körer är behovet av välutbildade körledare och kördirigenter stort i Sverige. I det nya magisterprogrammet omfattar undervisningen musik från olika traditioner, även om fokus ligger på västerländsk körmusik. Utbildningen förbereder dig för att leda körsång i skilda sammanhang för såväl barn och unga som vuxna sångare. 

Programmet ger möjlighet att utveckla och fördjupa ditt musikaliska kunnande samt att reflektera kring ditt eget konstnärskap. Du får också förutsättningar för växa i din roll som ledare – att arbeta med människor och främja deras lärande utgör en viktig del. Som en del av utbildningen lär du dig dessutom hur den svenska körbranschen fungerar och bekantar dig med viktiga organisationer. 

Utbildningen består av seminarier, föreläsningar och gruppövningar, men också av praktik och självständigt arbete. Det finns utrymme för personliga val, till exempel brukspiano, arrangering och vokal träning för körledare. Utbildningen ges på halvfart under två läsår.

 

Mer information om programmet

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Studievägledning

Utbildningsexpeditionen 031-786 40 20, e-mail: utbildningsexpedition@hsm. gu.se öppettider: måndag, tisdag och torsdag 10.00-12.30

Institution

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?