Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt magisterprogram i musik, inriktning kördirigering

Avancerad nivå | 60 hp

Programmet startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Om programmet

Kör är en av de största svenska folkrörelserna och regelbundet sjunger cirka 600.000 personer i kör. Behovet av välutbildade och kunniga körledare och kördirigenter är alltså stort. Höstterminen 2014 startade vi därför ett magisterprogram i kördirigering. Denna utbildning förbereder dig för specialiserade uppgifter i musiklivet som körledare, kördirigent, körpedagog och körkonsulent.
I utbildningen ingår körledningsmetodik, interpretation, improvisation, repertoarkunskap, körpsykologi och ledarskap, röstvård, partiturspel, kör och instrument och musikalisk kommunikation. Undervisningen organiseras i form av seminarier, föreläsningar och gruppövningar samt praktik.

Undervisningens utgångspunkt är körlitteratur från olika epoker och genreområden och förbereder för att leda körsång för alla åldrar och för olika sammanhang. Utbildningen vilar på konstnärlig grund och ger studenten kunskap och erfarenhet av konstnärliga processer.

Utbildningen ger dig kunskaper och erfarenheter för att leda och inspirera människor i kör. Du får träning i att leda körsång för alla åldrar och för olika sammanhang. Barn- och ungdomskörsmetodik är en väsentlig del av utbildningen liksom kunskaper och erfarenheter av körrepertoar från olika genrer och traditioner.

Som student blir du också en del av den breda verksamheten inom musik- och scenutbildningarna vid Högskolan för scen och musik.
Antagning sker vartannat år och nästa antagningsprov äger rum våren 2018.

Mer information om programmet

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Studievägledning

Utbildningsexpeditionen 031-786 40 20, e-mail: utbildningsexpedition@hsm. gu.se öppettider: måndag, tisdag och torsdag 10.00-12.00

Programmet ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?