Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram

Avancerad nivå | 120 hp
HT 2018
50% Eftermiddag
Göteborg
Öppnar 15 mars GU-19599

Om programmet

Arbetar du inom förskola, fritidsverksamhet, i grundskolan eller inom kultur- och socialpedagogiska barn- och ungdomsverksamheter? Intresserad av att fördjupa dig inom forskning med anknytning till den egna verksamheten?
Då kan detta vara programmet för dig!

Barn och ungdomsvetenskap vänder sig till dig som är verksam inom det barnpedagogiska området, inom fritidspedagogik och kultur- och socialpedagogiska barn- och ungdomsverksamheter.

Programmet ges på halvfart och är upplagt på fyra år och leder till en masterexamen inom huvudområdet Barn- och ungdomsvetenskap. Det finns möjlighet att avsluta programmet efter två år och ta ut en magisterexamen.

Efter genomgången utbildning förväntas du som student ha förvärvat kunskaper och färdigheter för kvalificerat och självständigt arbete inom det barnpedagogiska området, inom fritidspedagogik samt inom kultur- och socialpedagogiska barn- och ungdomsverksamheter.

Mer information om programmet

http://ipkl.gu.se/utbildning...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till programmet krävs Barn- och ungdomspedagogisk examen eller Lärarexamen om minst 120 p/180 hp med ett fullgjort självständigt arbete om 10 p/15 hp inom eller utanför examen eller kandidatexamen med huvudämnet pedagogik eller motsvarande kunskaper.

Urval: Högskolepoäng utan maxgräns

Studievägledning

Lena Wendt Tel: 031-786 2167 , mån-tors kl 9-10. Besök: rum B2 233, mån-ons kl 10.30-12 drop-in eller besök enligt överenskommelse. E-post: lena.wendt@gu.se

Programmet ges vid

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 15

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?