Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Datavetenskapligt program

Grundnivå | 180 hp
HT 2018
100% Dag
Göteborg
Öppnar 15 mars GU-19704

Om programmet

I takt med digitaliseringen av samhället går utvecklingen mot allt mer sofistikerad programvara. IT räddar liv, förenklar vardagen och underhåller. Med IT kan vi bygga smarta hem, fordon och elnät, och ta fram intelligenta hjälpmedel. Vi lär oss nya sätt att samla in stora datamängder och omvandla dem till användbar information. Samtidigt går utvecklingen av nyskapande spel och specialeffekter i filmer ständigt framåt. 

Datavetenskapligt program vänder sig till dig som är intresserad av kvalificerad programvaruutveckling och vill vara med och utveckla framtidens krävande IT-lösningar.  Programmets mål är att ge dig den vetenskapliga och tekniska kompetens som krävs för att utveckla komplexa system med mycket hög kvalitet och säkerhet. Programmets första år innehåller åtta obligatoriska, grundläggande kurser med en kombination som gör dig redo att klara anpassningen till de snabba förändringarna inom branschen. Under de följande två åren har programmet bara fyra obligatoriska kurser, utöver dessa väljer du själv ett område att fördjupa dig inom. Du kan komponera din utbildning helt på egen hand eller i samråd med din studievägledare.

Sammanlagt finns ett sextiotal kurser inom en rad olika områden, till exempel algoritmer, datasäkerhet, datorarkitektur, distribuerade system, datorkommunikation, datorgrafik, interaktionsdesign, interaktiva simuleringar och spel, programspråk, software engineering och språkteknologi. Det stora kursutbudet är möjligt tack vare ett långtgående samarbete med Chalmers tekniska högskola, och många av kurserna samläses med studenter på olika civilingenjörsprogram. 

Undervisning bedrivs i form av föreläsningar, övningar, laborationer, handledning och projektarbete där du får möjlighet att tillämpa och fördjupa de teoretiska kunskaperna. Utöver detta behöver du ägna tid åt självstudier. Kurslitteraturen är ofta på engelska, liksom en stor del av undervisningen. Undervisningen ges på helfart.

Som datavetare arbetar du med avancerad mjukvaruutveckling, ofta som programmerare, systemarkitekt, systemutvecklare eller projektledare. Du har en gedigen vetenskaplig bakgrund som gör dig väl förberedd att ta dig an de tekniskt mest komplexa delarna av utvecklingsprojekt i teknikens framkant.

Det är stor efterfrågan på personer med väldokumenterade kunskaper inom datavetenskap, och utbildningen ger stora möjligheter till jobb direkt efter examen. Du kan räkna med ett intressant och utvecklande framtidsjobb, där du också har tillgång till en internationell arbetsmarknad. Företag där du hittar datavetare är Jeppesen, Ericsson, Volvo IT, Volvo Cars, Semcon, Tibco, Apple, Google med flera. Om du efter avslutat kandidatprogram vill fortsätta dina studier finns det internationella masterprogrammet Computer Science som en naturlig fortsättning. Efter ett masterprogram har du även möjlighet till en fortsatt akademisk karriär.

 

Mer information om programmet

http://www.cse.gu.se/utbildn...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Matematik E eller Matematik 4 (områdesbehörighet 9/A9, undantag ges för Fysik B/2, Kemi A/1).

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

Eirin Bakken, tel: 031-772 1709, e-post: svl@cse.gu.se

Programmet ges vid

Institutionen för data- och informationsteknik
41296 Göteborg

Besöksadress: Rännvägen 6 B

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?