Systemvetenskap: IT, människa och organisation, kandidatprogram - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Systemvetenskap: IT, människa och organisation, kandidatprogram

Grundnivå | 180 hp
HT 2019
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-19733

Om programmet

Systemvetenskap ger dig kunskaper om hur informationsteknologi (IT) kan användas för att förändra och bidra till utveckling av nya och befintliga företag, myndigheter och nätverk. Den ökade förståelsen skapar nya förutsättningar och möjligheter för att arbeta mot en mer hållbar IT-användning.

Vi lever idag i ett samhälle där IT genomsyrar hela vardagen. Företag kommunicerar via e-post och webb, bilmekaniker lagar bilen med hjälp av information som registrerats av bilens sensorer, och polisen genomför förhör och undersökningar med mobil IT. Informationsteknologin används till att samla information för att kunna fatta välgrundade beslut. IT finns även som en naturlig del av fritiden - vi spelar spel på datorer och mobiltelefoner, delar foto och film med varandra via nätet och upprätthåller våra sociala nätverk som Instagram och Facebook.

Om utbildningen

Det finns ett stort behov av att förstå, använda och designa IT-system för verksamheter så att rätt effekter uppnås. Det behövs bra underlag för att programmera lämpliga hållbara IT-lösningar men också för att förändra befintliga verksamheters sätt att arbeta, eller skapa helt nya former för IT-baserat arbete. Under utbildningen får du lära dig att beskriva, analysera, modellera och designa IT-system för exempelvis företag, myndigheter och nätverk. Du får också kunskaper om programmering, databaser och gränssnittsdesign för att rätt förstå vad IT kan användas till och vilka IT-system som behövs. I utbildningen kommer du att lära dig att arbeta i projektform vilket ger dig goda kunskaper om hur projekt planeras, fungerar och styrs. Utbildningen finns mitt i en mycket aktiv forsknings- och företagsmiljö på Lindholmen i Göteborg vilket ger dig tillgång till personer som befinner sig i den absoluta framkanten av utvecklingen och som har erfarenheter av olika former av IT-användning inom näringsliv och samhälle.

Arbetsområden

Efter utbildningen kan du exempelvis arbeta som systemutvecklare, projektledare, IT-strateg, informations- och verksamhetsanalytiker, eller med andra arbetsuppgifter som kräver goda kunskaper i analys och design av verksamheter och informationssystem.

Mer information om programmet

http://www.ait.gu.se/utbildn...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Matematik B, Samhällskunskap A eller Matematik 2a/2b/2c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet 5/A5).

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

Jonas Karlén E-post: studievagledning@ait.gu.se Telefon: 031-786 5964.

Programmet ges vid

Institutionen för tillämpad informationsteknologi
41296 Göteborg

Besöksadress: Forskningsgången 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?