Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

IT Management, masterprogram

Avancerad nivå | 120 hp | Hållbarhetsrelaterad

Programmet startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Om programmet

Dagens alltmer dynamiska affärsvärld och snabba teknologiutveckling ställer mycket högre krav på organisationers förmåga att agera strategiskt och använda informationsteknologi (IT) för att utveckla nya affärsmöjligheter.

Informationsteknologins snabba utveckling och dess möjliggörande roll i organisationer har inneburit ett ökat fokus på hur man strategiskt hanterar IT. Förmågan att ständigt utveckla affärsverksamheten och att leda förändringsarbetet har ökat dramatiskt i betydelse för konkurrenskraften. Den samordnade ledningen av affärsutveckling och IT-utveckling, det vill säga IT Management, har avgörande betydelse för hur framgångsrika organisationer blir i framtiden.

Om utbildningen

Utbildningen fokuserar på sex angelägna problemområden för dagens IT Management

  • Innovation Strategy in the Digital Economy
  • IT Governance and Management Control
  • Innovation and Entrepreneurship for the Digital Society
  • Förändringsledning
  • Arkitekturdesign
  • IT-infrastruktur

IT Management masterprogram, 120 hp, riktar sig till dig som läst eller läser företagsekonomi, industriell ekonomi, informatik, datavetenskap och liknande ämnen. Du som arbetat i minst sju år som till exempel verksamhetsutvecklare, strategiutvecklare, IT-ansvarig, IT-konsult, projektledare, projektkoordinator eller ingenjör har också möjlighet att söka till programmet. Utbildningen ger en bra grund för att kunna hantera frågor som berör strategisk affärs- och IT-utveckling på ledningsnivå.

För att vara behörig till programmet ska du ha avlagt kandidatexamen om 180 hp. Programmet och de kurser som ingår har undervisningsspråk svenska i tre kurser och engelska i tre kurser, vilket medför att studenter behöver Svenska B/Svenska 3 och Engelska B/Engelska 6 som tillägg till kandidatexamen för att vara behöriga.

Arbetsområden

Efter utbildningen skall du kunna arbeta med strategiska förändringsfrågor i större och medelstora organisationer. Du skall kunna leda och genomföra övergripande förändringsarbete i en organisation med fokus på att skapa affärsnytta, designa effektiva informationssystemarkitekturer och IT-infrastrukturer samt utveckla framtidsorienterade och affärsrelaterade IT-strategier.

Mer information om programmet

http://www.ait.gu.se/utbildn...

Visa mer

Studievägledning

Ellen Fernell Foufa E-post: studievagledning@ait.gu.se Telefon: 031-786 5964

Programmet ges vid

Institutionen för tillämpad informationsteknologi
41296 Göteborg

Besöksadress: Forskningsgången 6


Program som är hållbarhetsfokuserat där minst ett av programmets lärandemål tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra programmets huvudsakliga fokus

Program som är hållbarhetsrelaterat där minst ett av lärandemålen tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?