Kemi och lärande, masterprogram - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Just nu har vi ett tekniskt problem som gör att det felaktigt står att vissa utbildningar inte startar detta läsår. Aktuell information finns på institutionens webb, se länk under utbildningsbeskrivningen.
Torsdag 25 oktober 11:57

Kemi och lärande, masterprogram

Avancerad nivå | 120 hp
HT 2019
100% Dag
Göteborg
Öppnar 15 mars GU-11699

Om programmet

Allt levande styrs och påverkas av kemiska reaktioner. Kemi spelar en stor roll i vår vardag och för vårt samhälle och kemiskt kunnande behövs inom ett brett spektrum av verksamheter, inte minst inom utvecklingsarbete, miljövård och utbildning.


Kemi handlar om spelreglerna för hur tillvarons grundläggande byggstenar, molekylerna, fungerar. Molekyler kan te sig små och obetydliga, men i praktiken bär de upp universum. Allt som finns i vår tillvaro, inklusive vi själva, är uppbyggt av molekyler. Alla skeenden omkring oss styrs av reaktioner som i grund och botten handlar om hur molekylerna beter sig i olika situationer.


Kemi omfattar allt från mikronivån, till exempel att undersöka hur en viss typ av kroppsceller reagerar med en viss kombination av molekyler, till den globala nivån. Här kan det till exempel handla om att kartlägga hur kemiska processer i världshaven eller atmosfären bidrar till att forma vårt klimat. Även ute i världsrymden pågår ständigt mäktiga skeenden vars kemi kan studeras, som hur gaser och materia förändras och samspelar i att skapa kedjereaktioner som löper genom universum.


Behovet av kemister är stort, både inom näringslivet och utbildningssektorn, och programmet har som mål att förutom att ge en masterexamen inom huvudområdet kemi, dessutom ge möjligheten till att, med förhöjd studietakt, ta en ämneslärarexamen i kemi.

Mer information om programmet

https://cmb.gu.se/utbildning...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Kandidatexamen samt kunskaper motsvarande 90 högskolepoäng med successiv fördjupning inom huvudområdet kemi. Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B eller motsvarande resultat på ett erkänt internationellt test såsom TOEFL eller IELTS, alternativt examen från engelskspråkigt universitet. Till kurserna föreligger särskilda förkunskapskrav vilka måste vara uppfyllda vid kursstart. Kraven anges i respektive kursplan. Vid antagning till programmet ges man garantiplats på någon av inriktningarna på Kompletterande pedagogisk utbildning, alternativ studiegång (AKPU) under förutsättning att man vid kommande start av AKPU uppfyller ett av nedanstående behörighetskrav. Detta kommer att prövas inför termin 2 då AKPU:n startar. För inriktningen Grundskolans åk 7-9, två ämnen:
90 hp i något av undervisningsämnena biologi, fysik, kemi, matematik eller teknik, varav ett självständigt arbete (examensarbete) om minst 15 hp, samt 45 hp i ytterligare ett av dessa undervisningsämnen. För inriktningen Gymnasieskolan, ett ämne:
120 hp i något av undervisningsämnena biologi, fysik, kemi, matematik eller teknik, varav ett självständigt arbete (examensarbete) om minst 15 hp.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Per Martin Björemark
Kontaktformulär
031 - 786 9013
Kemigården 4

Programmet ges vid

Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Box 462
40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 9 C

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2018-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?