Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram

Grundnivå | 180 hp
HT 2018
100% Dag
Göteborg
Öppnar 15 mars GU-19734

Om programmet

Har du ett intresse av att leda, utveckla och påverka framtidens måltidssektor? Då är programmet Kostekonomi med inriktning mot ledarskap något för dig.

Kostekonomi omfattar tre stora ämnesområden: ledarskap, företagsekonomi och måltidsservice. Inom programmet Kostekonomi med inriktning mot ledarskap utbildar du dig till kostekonom och kan arbeta som chef och arbetsledare inom området måltidsservice.

Arbetsområden

Som kostekonom arbetar du med måltidsplanering och ekonomisk styrning. Du har lednings- och utvecklingsansvar för personal och ser till att det serveras goda, hälsosamma och hållbara måltider i en tilltalande miljö med god gästservice. Med god kostkompetens och kunskaper i kostekonomi kan du arbeta inom ledande befattningar både i offentlig och privat måltidsservice. Du kan också arbeta med produktutveckling och säkerhet inom livsmedelsområdet. Exempel på verksamheter du kan arbeta inom är barn- och äldreomsorg, skolor, sjukhus, hotellverksamhet, personalrestauranger, livsmedelsbranschen och media. Tjänstebenämningar kan vara kostchef, verksamhetsansvarig, enhetschef, måltidsutvecklare och dylikt.

Om utbildningen

Vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap finns ändamålsenliga lokaler för både praktisk och teoretisk utbildning i en tilltalande miljö i centrala Göteborg. Avslutade studier leder till en filosofie kandidatexamen i kostvetenskap. Du får även en ingång till fortsatta studier på magister- och masternivå.

Utbildningsplan för kostekonomi (pdf)

Undervisning

Undervisningen sker genom föreläsningar, seminarier, laborationer och gruppövningar. Problembaserad inlärning tillämpas i många kurser. Antalet lärarledda lektioner per poäng varierar beroende på ämnets karaktär. Studierna bedrivs på heltid. Seminarier, laborationer och gruppövningar är obligatoriska. Examination sker via skriftlig tentamen, aktiv närvaro, enskilda uppgifter och gruppuppgifter.

Fortsatta studier

Programmet ger en grund för fortsatta universitetsstudier mot magister/master- och doktorsexamen.

Mer information om programmet

http://iki.gu.se/utbildning/...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Matematik B, Naturkunskap B eller Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 2 (områdesbehörighet 15/A14, undantag ges för Samhällskunskap A/1b/1a1+1a2).

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

stvl.iki@ped.gu.se

Programmet ges vid

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 5

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?