Handelshögskolans logistikprogram - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handelshögskolans logistikprogram

Grundnivå | 180 hp | Hållbarhetsrelaterad
HT 2019
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-19745

Om programmet

Logistik handlar om flöden av varor och tjänster, information och kapital. Oavsett om det gäller ett företag som producerar för en global marknad eller för ett närområde så krävs det logistik. Logistiken är väsentlig för ett företags sätt att fungera, dess ekonomi samt konkurrenskraft. Att ha bra logistik är ett sätt att skapa konkurrensfördelar. Att ständigt utveckla och förbättra ett företags flöden, både inom och mellan företag, har därför blivit allt viktigare.

Logistik förknippas ofta med fysiska transporter, men är så mycket mer. Att optimera inköpskvantiteter, produktionsflöden, lagerhållning, marknadsaktiviteter och - inte minst kapitalhantering är andra viktiga områden inom logistik. Logistikfunktionens uppgift är att kunderna ska få rätt vara eller tjänst, på rätt plats, vid rätt tidpunkt, och i rätt kvantitet till lägsta möjliga kostnad. Det handlar om att uppnå högsta möjliga effektivitet genom bra service och låga kostnader, för att därigenom tillfredsställa olika parter i en flödeskedja.

För att stärka din personliga utveckling och position på arbetsmarknaden arbetar man på Handelshögskolans logistikprogram även med färdighetsträning.

Efter logistikprogrammet har du många karriärvägar att välja bland: logistiker, logistikchef, inköpare och distributionschef i industri- och handelsföretag, logistik- och transportkoordinator i globalt verksamma koncerner etc. Utbildningen består av föreläsningar, gruppövningar och seminarier.

 Delar av undervisningen är obligatorisk och ingår i examinationen. Det är normalt schemalagt 3-4 timmar varje dag. Du måste därutöver räkna med självstudier i betydande omfattning. Vissa delar av litteraturen är engelskspråkig.

Programmet inleds med en introduktionskurs som sätter företaget och logistikfunktionen i relation till dess omvärld och fortsätter sedan med en kurs i Handels- och transporträtt. På termin 2 så läser du nationalekonomi, både mikro- och makroekonomi samt avslutar med en kurs i statistik med miljö och logistiktillämpningar. År två på programmet så läser du kurserna Företagsekonomi 1 och 2 med delkurser inom företagsekonomins alla delområden som exempelvis marknadsföring, organisation och ledarskap, externredovisning, ekonomistyrning, verksamhetsstyrning mm. Tredje året på programmet ägnas åt kurser som ger dig den tydliga specialiseringen mot logistik och avslutas med kandidatkurs samt uppsats.

 

Mer information om programmet

http://www.handels.gu.se/log...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A eller Engelska 6, Matematik 3b/3c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet 4/A4).

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

Studievägledare: Anna Karin Hasselblad, e-post: fek-studievagledning@handels.gu.se, tel 031-786 1514; mån-tor 9-10. Besök drop in, hus L1:  mån-ons 10.00-12.30, mån även 13.30-15.00

Programmet ges vid

Företagsekonomiska institutionen
Box 610
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1


Program som är hållbarhetsfokuserat där minst ett av programmets lärandemål tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra programmets huvudsakliga fokus

Program som är hållbarhetsrelaterat där minst ett av lärandemålen tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Kerstin Eiman
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Kerstin Eiman|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?