Pedagogik, kandidatprogram - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Pedagogik, kandidatprogram

Grundnivå | 180 hp
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Öppnar 16 mars GU-19729

Om programmet

Pedagogik behandlar frågor om hur kunskaper, färdigheter, attityder och förhållningssätt utvecklas och påverkas på individ-, grupp- och systemnivå. Pedagogik är ett brett kunskapsområde med fokus på frågor som är grundläggande för det växande kunskapssamhället.

Innehåll

I programmet får du möta centrala pedagogiska teorier och aktuell forskning. Innehållet kretsar kring utbildning och kompetensutveckling knutet till individers livslånga lärande, betydelsen av olika utbildningsinitiativ för demokrati, samhällsutveckling och politiska strävanden på nationell och internationell nivå, liksom hur utbildning är relaterad till makt och social differentiering.

I projektform får du lära dig hur man planerar, genomför, leder och utvärderar projekt.

Du får också utveckla generiska färdigheter som till exempel att utreda, kartlägga, organisera, analysera, kommunicera, arbeta mot en deadline och att samarbeta.

Under utbildningens fjärde termin väljer du själv vilka kurser du vill läsa. Det ger dig möjlighet att profilera din utbildning i önskad riktning. Du kan läsa kurser utomlands, vid Göteborgs universitet eller annat lärosäte i Sverige.

Göteborgs universitet har samarbetsavtal med många universitet världen över.

http://utbildning.gu.se/studerautomlands

Vidare studier

Programmet förbereder för vidare studier på avancerad nivå.

Vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet finns masterprogram inom Utbildningsvetenskaplig forskning, Barn- och ungdomsvetenskap, Informationsteknologi- och lärande,  Aktionsforskning samt Utbildningsledarskap.

 Efter genomförd masterutbildning är du behörig att studera vidare på forskarnivå.

 http://uf.gu.se/utbildning/program

Arbetsområden

Programmet riktar sig till dig som är intresserad av och vill arbeta med frågor som rör pedagogik, pedagogisk utveckling, kommunikation och ledarskap. Behovet av pedagogisk kompetens och expertis ökar i samhället. Frågor om hur kunskap och kompetens skapas, utvecklas, används och organiseras är betydelsefulla för arbetslivet i både privat och offentlig sektor.

I rapporten ”Uppföljning av pedagoger utexaminerade från Göteborgs universitet 2015” kan du läsa om vad den första kullen som gick ut programmet arbetar som idag. Rapporten hittar du under Alumnrapport. Gå till rapport >>

Examen

Filosofie kandidatexamen med huvudområdet pedagogik.

Mer information om programmet

http://ips.gu.se/utbildning/...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

Helen Ziser E-post: helen.ziser@gu.se Tel: 031-786 2049

Institution

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Västra Hamngatan 25

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?