Sports Coaching, kandidatprogram - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sports Coaching, kandidatprogram

Grundnivå | 180 hp
HT 2020
100% Dag
Göteborg

Om programmet

Efterfrågan på nyskapande och utbildade tränare ökar inom idrotten, både i Sverige och internationellt. Vill du vara med att utveckla och förbättra kvaliteten, och att främja hållbar utveckling inom tränaryrket?
Under utbildningen fokuserar du på coaching, planering och ledning av idrott, idrottare och lag i alla åldrar och på alla kunskapsnivåer. Du deltar i teoretiska och praktiskt baserade lärandeupplevelser som främjar och uppmuntrar analys och kritisk reflektion av samtida coaching-praxis. Vidare utvecklas din kompetens och kunskap inom ledarskap, relationsbyggande och vetenskapligt arbete. Du får en förståelse för de grundläggande principerna för idrottsvetenskap och hållbar utveckling inom tränaryrket.

Under dina studier utbildas du för att arbeta som coach, tränare och ledare inom den stora idrottsrörelsen. Du studerar ämnen som psykologi, pedagogik, sociologi, anatomi, fysiologi, rörelselära och biomekanik samt träningslära.

Kandidatprogrammet leder till kandidatexamen i idrottsvetenskap och är också en ingång till fortsatta studier på masternivå.

Mer information om programmet

http://iki.gu.se/utbildning/...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

stvl.iki@ped.gu.se

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?