Juristprogrammet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Juristprogrammet

Grundnivå | 270 hp
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Kommentar: Programmet inleds med kursen Grundläggande juridisk metod (HRO101), 15 hp

Om programmet

Juristexamen är en akademisk yrkesexamen. Detta betyder att du som student erhåller undervisning som bygger på vetenskaplig grund för att utveckla sådan kunskap, förståelse, färdighet och värderingsförmåga som krävs för att klara av att arbeta i diverse olika juristroller direkt efter avklarad utbildning. Syftet med utbildningen är att ge dig goda juridiska kunskaper som du både praktiskt kan tillämpa och kritiskt reflektera över. Detta mål nås inte bara genom studier av lagar och andra juridiska texter utan kräver också förståelse för samhället, mellanmänskliga relationer och andra vetenskapliga discipliner än juridiken. För att nå målet med utbildningen använder vi olika former av pedagogik där du ställs inför kraven att i tal och skrift analysera problem och hantera dem med de juridiska verktygen. Formerna spänner från traditionella katederföreläsningar och seminarier till intervjuer, rollspel och datorsimulationer. I en tid då alla svenska juristutbildningar har olika inriktningar och specialiteter kan Juridiska institutionen i Göteborg med sin forskningsinriktning erbjuda särskilt goda förutsättningar för studier i kommersiell juridik med socialt ansvar, eller om man så vill social juridik med ekonomisk relevans. Genom vårt samarbete med internationella universitet finns möjlighet att studera utomlands, men också att komma i kontakt med internationella studenter i Göteborg. Juristutbildningen är användbar inom många verksamheter och efter examen kan man arbeta inom ett brett fält i samhället, såväl i Sverige som utomlands. Många arbetar som bl a företagsjurister, förvaltningsjurister, handläggare, försäkringsjurister, advokater och domare. Goda kunskaper i engelska är en viktig förutsättning för framgångsrika studier på juristprogrammet. Som ett led i internationaliseringen införs engelsk litteratur på allt fler av programmets kurser.

Mer information om programmet

http://www.law.gu.se/

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Historia A, Samhällskunskap A eller Historia 1b/1a1+1a2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet 1/A1).

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

Lena Björk, tel: 031-7861534, studievagledning@law.gu.se

Institution

Juridiska institutionen
Box 650
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?